BELIVUKOVO KRVAVO MAFIJAŠKO BLAGO SAKRIVENO NA TAJNIMM LOKACIJAMA: Zakopao bar 10 miliona evra u zemlju?!
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić

krvavo blago

BELIVUKOVO KRVAVO MAFIJAŠKO BLAGO SAKRIVENO NA TAJNIMM LOKACIJAMA: Zakopao bar 10 miliona evra u zemlju?!

U toku je pokušaj da se uđe u trag novcu

Objavljeno:

Samo najuži krug Belivukovih ljudi zna gde se tačno nalazi "blago". Navodno je zakopano minimun 10.000.000 evra na nekoliko tajnih lokacija.

U toku je pokušaj da se uđe u trag novcu koji su Belivuk i njegovi saradnici zaradili najtežim krivičnim delima.

- Prilikom hapšenja Belivuka i njegovih saradnika i tokom istrage pronađeno je samo oko 80.000 evra u kešu, što je smešna suma za ovu bandu. Oni su gotovo držali monopol nad prodajom droge u Srbiji, reketirali su brojne biznismene, oteli su mnogo nekretnina od građevinskih investitora i držali su obezbeđenje u većini najpoznatijih klubova u Beogradu- Samo od tih poslova zaradili su ogroman novac, koji se merio desetinama miliona evra - kaže dobro obavešten izvor.

Kako se saznaje, značajan deo novca stečen kriminalom "opran" je preko saradnika belivukovog klana, koji su kupovali nekretnine i ulagali u razne druge poslove.

- Međutim, Belivuk i njegovi saradnici su sasvim sigurno držali u šteku veliku količinu keša. na istražiteljima je sada da pronađu te pare, ali i da uđu u trag celokupnom novcu koji je "opran" preko investicija - objašnjava se.

Boža Spasić, bivši funkcioner DB-a veruje da je Belivuk sa nekoliko najbližih saradnika sakrio više od deset miliona evra!

- Pare su u tim mafijaškim klanovima pakuju u staklene tegle ili posude, a onda se zakopavaju na tajnim lokacijama. Tako novčanice ne mogu da se ovlaže, ubuđaju se i propadnu posle izvesnog vremena pod zemljom. Prema mojim saznanjima, novac je zakopan na rubnim delovima Beograda, koje je Velja Nevolja prethodno otkupio, ali i na planini Rudnik, gde je uhapšen. - kaže Boža Spasić.

- Moguće da je novac sakriven i u nekim bankarskim sefovima, koje su zakupili Veljini ljudi. Uveren sam ipak da je većina keša ukopana - kaže Spasić

Podsetimo, prilikom hapšenja kriminalne grupe, policija je pronašla ukupno 80.000 evra. Zanimljivo je da je veštačenjem ovih novčanioca utvrđeno da na skoro svim postoje tragovi kokaina, iz čega proizilazi da su pare najverovatnije brojane na stolovima na kojima je razmeravana droga.

Bonus video:

(Espreso / SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.