BELIVUKOVI NAVIJAČI NA SLOBODI! Dogovorili ubistvo Džimija, MARADONA ostao iza rešetaka, etiketiran kao naručilac?
Vladimir Jovanović Maradona, Foto: Printscreen

šok

BELIVUKOVI NAVIJAČI NA SLOBODI! Dogovorili ubistvo Džimija, MARADONA ostao iza rešetaka, etiketiran kao naručilac?

Kako se ranije pisalo, osumnjičenima se na teret stavlja da su 26. i 27. januara u Starčevu dogovorili da ubiju Timotija Stojanovića Džimija (24)

Objavljeno:

Muškarci D. K. (44) i A. P. (43), koji se sumnjiče da su sa još četvoricom dogovarali ubistvo navijača Timotija Stojanovića Džimija (24) iz Starčeva, pušteni su da se brane sa slobode.

Prema informacijama koje posedujemo, njima je krajem februara istekao pritvor do 30 dana koji im je sud odredio zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke. Međutim, kada je odluka o njegovom produženju došla pred sud, njima pritvor nije produžen i oni su pušteni da se brane sa slobode.

Kako se saznaje, sud u Pančevu pritvor je produžio samo dvojici osumnjičenih - Vladimiru Jovanoviću (32) MMA borcu poznatijem kao Maradona, koji se tereti da je podstrekivao na ubistvo i I. S. (36), koji je, poput dvojice koji su pušteni na slobodu, osumnjičen za dogovaranje ubistva.

To nam je potvrđeno i iz Višeg tužilaštva u Pančevu u kojem se navodi da je pritvor za Jovanovića i I. S. produžen zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometali postupak uticanjem na saučesnike i svedoke koji do sada nisu ispitani tokom istrage.

- V. J. je pritvor produžen i zbog činjenice da mu se stavlja na teret krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja je doveo do uznemirenja javnosti - navodi se u odgovoru tužilaštva u Pančevu.

Kako se ranije pisalo, osumnjičenima se na teret stavlja da su 26. i 27. januara u Starčevu dogovorili da ubiju Timotija Stojanovića Džimija (24). Sumnja se da je Jovanović podstrekao drugog čiji identitet još uvek nije objavljen da ubije Stojanovića, što je i učinjeno 27. januara uveče.

U Starčevu kraj Pančeva mogla su se čuti govorkanja da je Stojanović pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi", koju je osnovao Velja Nevolja

Sumnja se da je jedan od osumnjičenih pucao u Stojanovića, i pogodio ga stomak. Nakon pucnjave, Stojanović je i dalje bio živ. Ranjenog mladića je Marko M. odmah stavio u automobil i odvezao ga do pančevačkog doma zdravlja i ostavio ga ispred zgrade.

Nakon pucnjave, mladić koji ranio Stojanovića udaren je automobilom.

U Starčevu kraj Pančeva mogla su se čuti govorkanja da je Stojanović pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi", koju je osnovao Veljko Belivuk, Velja Nevolja.

Osumnjičeni držao marihuanu

Kako je "Blic" ranije objavio jednom od osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu Stojanovića, I. S. se stavlja na teret da i je 28. januara u svojoj kući Starčevu držao radi dalje prodaje oko 204 grama opojne droge marihuane koja se nalazila u ukupno četiri paketa. Ova droga pronađena je prilikom pretresa njegovog stana.

Ko je osumnjičeni MMA borac

Vladimir Jovanović poznatiji kao Maradona je MMA borac koji je već poznat po brojnim incidentima. Maradona je pre tri godine ispred jednog vrtića u Pančevu gde je ostavio dete, upucan sa više hitaca, od kojih je sedam završilo u njegovom telu. Ipak, posle više operacija, uspeo je da preživi, a zbog napada na njega uhapšen je Beograđanin V. M.

Kako nezvanično saznajemo, Jovanović je ranije privođen zbog tuče i ugrožavanja sigurnosti, ali se, prema rečima meštana, bavio i davanjem novca na kamatu, te se pretpostavlja da je upucan zbog novčanog duga.

Maradona je rođen 1989. godine u Pančevu. Sa sedam godina zvanično postao član Fudbalskog kluba "Borac", a u 17 godini počeo je da trenira ultimat fajt.

Ubistvo u Maradoninoj ulici

Podsećanja radi, Stojanović je upucan sa više hitaca iz vatrenog oružja, a teško ranjenog, jedan drugar ga je odvezao do ispred bolnice u Pančevu, gde ga je i ostavio u lokvi krvi. Uprkos naporima lekara, Stojanović je ubrzo preminuo. Policija je samo posle nekoliko sati uspela da identifikuje i uhapsi napadače. MMA borac, inače, živi u ulici u kojoj je došlo do vatrenog obračuna i ubistva navijača.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.