ZNA SE ŠTA JE HRKALOVIĆKA PRIČALA NA SASLUŠANJU: Isplivali detelji, tu su i pitanja za atentat na Vučića i Kokezu
Foto: Zorana Jevtić

novi momenti

ZNA SE ŠTA JE HRKALOVIĆKA PRIČALA NA SASLUŠANJU: Isplivali detelji, tu su i pitanja za atentat na Vučića i Kokezu

- Odgovorila je da posle njenog izlaska iz MUP-a nema apsolutno nikakva saznanja o ugroženosti predsednika

Objavljeno:

Bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović na saslušanju u SBPOK-u postavljeno je 14 pitanja, na tri je dala odgovor da se ne seća, a na ostalih 11 odgovorila je direktno, saopštio je njen branilac Ahmed Delimeđac iz advokatske kancelarije Seada Spahovića.

- Ne. Bože me sačuvaj - glasio je odgovor Hrkalovićeve na pitanje da li je umešana u pripreme za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Advokati su tokom ispitivanja zahtevali da inspektori preciziraju da li se pitanje o njenim saznanjima da se sprema atentat odnosi na period kad je radila u MUP-u ili posle toga.

- Odgovorila je da posle njenog izlaska iz MUP-a nema apsolutno nikakva saznanja o ugroženosti predsednika. Dok je bila u MUP-u, kako je rekla, kad god se pojavilo neko operativno saznanje, preduzimane su sve adekvatne mere u cilju zaštite njega i njegove porodice. Nije joj postavljeno nijedno pitanje u vezi sa Veljkom Belivukom. Upitana da li poznaje Slavišu Kokezu kazala je da se znaju više od 10 godina i da su bili u istoj stranci - navodi advokat Delimeđac.

Posle saslušanja, koje je trajalo gotovo četiri sata, zajedno su otišli do prostorije gde je trebalo da se obavi poligrafsko ispitivanje.

- Insistirala je da ide sama bez advokata. Na početku je naglasila poligrafisti da pije redovnu terapiju zbog čega je doneo odluku da testiranje ne može da se obavi. Nije tačno da se nakljukala lekovima za smirenje kao što pišu pojedini mediji - kaže advokat i dodaje da su protiv određenih medija već podnete tužbe Višem sudu u Beogradu za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda i pretpostavke nevinosti tokom poslednjih nekoliko meseci.

Prvo pitanje koje je Dijani Hrkalović bilo postavljeno u ponedeljak u SBPOK-u bilo je da li je gubila nešto od svojih dokumenata. Prema rečima advokata, rekla je da ne može da se seti, a zatim je isto odgovorila i na pitanje da li je izgubila medicinsku dokumentaciju u nekom automobilu. Kazala je da ima obimnu medicinsku dokumentaciju, ali da ne zna da li je nešto izgubila.

Advokat Sead Spahović naglašava da se suština ispitivanja odnosila na pripreme atentata na predsednika Republike Srbije:

- To znači da smatraju da je o tim pripremama nešto znala ili da je učestvovala, a o tome nema govora.

(Espreso/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.