POZNATA STARLETA SNIMLJENA KAKO ULAZI U BUNKER VELJE NEVOLJE! Kad pročitate tekst, pogodićete o kome je reč
Velja Nevolja, Foto: Stefan Stojanović

NOVO OTKRIĆE

POZNATA STARLETA SNIMLJENA KAKO ULAZI U BUNKER VELJE NEVOLJE! Kad pročitate tekst, pogodićete o kome je reč

Belivukova banda zaradila je ogroman novac i od reketiranja i dilovanja droge

Objavljeno:

Policija je u okviru finansijske istrage protiv Veljka Belivuka (35), zvanog Velja Nevolja, saslušala direktorku jednih novina zbog sumnje da je prala novac za njega. Iz stana ove devojke zaplenjeni su laptopovi, telefoni, bankarske kartice i celokupna dokumentacija njene firme koja je nađena prilikom pretresa, piše Mondo.

Osim ove direktorke, saslušane su jedna poznata starleta i još jedna devojka, jer postoje indicije da je Velja Nevolja i preko njih legalizovao keš koji je zaradio od dilovanja droge, reketa, iznuda.

Dobro upućen izvor kazao je da su inspektori praćenjem finansijskih tokova Veljinog klana utvrdili da je on prebacivao velike iznose novca na račune direktorke jednih novina.

"Za te uplate nije bilo realnog pokrića u poslovanju, što ukazuje da je Veljina prijateljica iz medija praktično uzimala njegov novac od kriminala i ubacivala ga u legalne tokove", objašnjava izvor.

Kako je dodao sagovornik, postoje operativna saznanja da je ona u nekoliko banaka zakupila sefove i to će sve biti prekontrolisano, po nalogu suda.

"Ova devojka inače dugo radi u medijima, ali na njeno ime je otvoreno i nekoliko firmi, koje su sad sve pod kontrolom. Belivuk je, očigledno, imao puno poverenje u nju, pošto je preko njenih firmi plasirao ogromnu količinu novca u legalne tokove. Ne bih ulazio u to da li su bili i u ljubavnoj vezi, to nije toliko bitno za ovu istragu", kazao je sagovornik.

Prema njegovim rečima, policija je u protekle dve nedelje detaljno pretresla stanove još dve devojke, za koje je utvrđeno da su bile u stalnoj komunikaciji sa Belivukom ili njegovim najbližim saradnicima.

"Reč je o jednoj poznatoj starleti, koja je nedavno hapšena u drugoj zemlji. Ona je bila verena za Veljinog bliskog saradnika, ali je i više puta snimljena kako odlazi u Belivukov 'bunker' na stadionu Partizana, gde su prilikom pretresa nađeni oružje, droga i brojni drugi dokazi protiv ovog opasnog klana. Druga osumnjičena devojka nije poznata javnosti, ali je često komunicirala sa Veljom, zbog čega je pretresen i njen stan", napominje sagovornik.

Policija je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u okviru finansijske istrage protiv Veljinog klana saslušala i brojne biznismene i vlasnike najpoznatijih ugostiteljskih lokala za koje se sumnja da su poslovali sa Belivukom. Budući da je ekipa Velje Nevolje obezbeđivala gotovo sve veće klubove i restorane u Beogradu, spisak biznismena koji će morati da daju iskaz je podugačak.

Osim toga, Belivukova banda zaradila je ogroman novac i od reketiranja i dilovanja droge, a sve te pare su preko raznih firmi ubacivane u legalne tokove, najčešće u kupovinu nekretnina. Zbog toga je na policiji sada veoma komplikovan zadatak da raskrinka celu finansijsku šemu ovog klana i da utvrdi ko je sve prao pare za njih.

Policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe "Principi", kao i Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika.

Belivuk i njegova banda terete se, za sada, za tri ubistva, iznude, reketiranje i preprodaju droge, ali se sumnja da je broj likvidiranih mnogo veći. Mučenja i egzekucije su se, kako je pokazala istraga, dešavali u "bunkeru" na stadionu Partizana, zatim u kući u Ritopeku i u još nekoliko "štekova" širom Srbije. Tela žrtava su sečena na komade, a potom su rastvarana u kiselini, spaljivana i zakopavana ili bacana u Dunav.

Bonus video:

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.