JEDINI JE SMEO DA IZAĐE NA CRTU GIŠKI: O tuči dvojice SRPSKIH BOSOVA priča se i danas, a pojavila se i fotka!
Boj, Foto: Printscreen

boj kod park-šume

JEDINI JE SMEO DA IZAĐE NA CRTU GIŠKI: O tuči dvojice SRPSKIH BOSOVA priča se i danas, a pojavila se i fotka!

Borba Giške i Jokse trajala je sat vremena i završena je nerešenim rezultatom, nakon čega su jedan drugom pružili ruku i, kako se priča, izljubili se kao braća

Objavljeno:

Legendarna tuča Đorđa Božovića Giške i Dragana Joksovića Jokse 1991. godine, koju stanovnici Podgorice, tadašnjeg Titograda, pamte kao "boj kod park-šume", i dalje se prepričava, a objavljena je i fotografija nastala nakon ovog čuvenog okršaja.

Jokso je bio visok preko dva metra i težak više od 120 kilograma i kao takav - poznat kao jedini čovek koji je smeo da stane Giški na crtu. Njihovu čuvenu ferku u naselju Zlatica kod Podgorice gledali su, između ostalih, Brano Mićunović, Arkan i Gidra

Borba Giške i Jokse trajala je sat vremena i završena je nerešenim rezultatom, nakon čega su jedan drugom pružili ruku i, kako se priča, izljubili se kao braća.

Postoji i verzija priče da su njih dvojica, onako umorni nakon tuče, seli i pričali o životu u svetu kriminala, njegovim izazovima i opasnostima.

Nakon što su uvideli da im je mnogo toga zajedničko i da se suočavaju sa istim problemima, jedan od njih je ustao i rekao: "Ispričasmo se kao braća". Od tada, Giška i Jokso su uspostavili odnos pun međusobnog poštovanja.

Čuvena fotografija posle tuče Joksa i Giške konačno u boji!

Posted by Legende devedesetih on Среда, 02. децембар 2020.

Sada se na Fejsbuk stranici "Legende devedesetih" pojavila fotografija u boji Giške i Jokse nakon čuvenog obračuna. Na slici se vidi da obojica imaju masnice i podlive na licu.

Navodno postoji snimak tuče koji se nalazio kod Ratka Đokića, Joksovog prijatelja iz švedskog podzemlja koji je ubijen 2003. u Stokholmu. Svi se pitaju gde je taj legendarni video, ali još ga niko nije objavio.

- Voleo sam da se bijem, ali te tuče su bile deo našeg srpskog folklora, kao što su šajkača ili seljačka narodna nošnja. To je ta naša primitivnost. Morao sam uvek da budem jači od neprijatelja - rekao je jednom prilikom Giška, da bi se ubrzo nakon toga dogodila tuča u kojoj nije bilo onako kako je navikao. Naišao je na Joksu Diva.

Plaćeni ubica i narkoman, mladi Finac, ubio je Joksa s leđa 1998. dok je čekao u redu na hipodromu da uplati opkladu. Potom je bacio pištolj i tražio od policije da ga uhapse. Razlog je bio jasan, suparničke bande nisu imale drugi način da se suprotstave srpskom moćnom klanu.

Đorđe Božović Giška ubijen je 15. septembra 1991. u Lici na početku građanskog rata u Hrvatskoj na dužnosti komandanta Srpske garde.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.