ISTRAŽUJU SE TOKOVI NOVCA EKIPE VELJE NEVOLJE! Hapšenje Ace Bosanca zahuktalo finansijsku istragu
Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić, AP Darko Vojinović

akcija policije

ISTRAŽUJU SE TOKOVI NOVCA EKIPE VELJE NEVOLJE! Hapšenje Ace Bosanca zahuktalo finansijsku istragu

Policija je u toku jučerašnjeg i današnjeg dana upala i na poznati beogradski splav "Fristajler" koji je, takođe, obezbeđivala Veljina grupa

Objavljeno:

Privođenje poznatog beogradskog ugostitelja Aleksandra Kajmakovića (47) zvanog Aca Bosanac pokazatelj je da se zahuktava finansijska istraga kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja.

Kajmaković, koji je poznat i kao desna ruka Predraga Rankovića Peconija, priveden je prekjuče na saslušanje u policijsku stanicu kako bi dao izjavu na okolnosti njegove povezanosti sa Belivukom. Pripadnici UKP-a naoružani su upali u kafić na Novom Beogradu u kom je sedeo i uz povike: "Lezi dole, lezi dole!" pritrčali njegovom stolu, oborili ga na zemlju, stavili mu lisice na ruke i odveli ga u policijsku stanicu.

UKP, Aca Bosanac
foto: Twitter Printscreen / Drustvene mreze

Kako je kasnije potvrđeno ovaj vlasnik brojnih poznatih beogradskih restorana i klubova na najekskluzivnijim lokacijama u Beogradu priveden je po nalogu nadležnog tužilaštva, kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti njegove povezanosti sa kriminalnim aktivnostima Veljka Belivuka i u vezi krivičnih dela koja su počinili pripadnici njegove grupe.

Policija je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, počela da saslušava biznismene i vlasnike lokala za koje se sumnja da su poslovali sa Belivukovom grupom. Kako je poznato da je ekipa Velje Nevolje obezbeđivala gotovo sve veće klubove i restorane u Beogradu pretpostavlja se da će spisak "saradnika" grupe biti dug.

Policija je u toku jučerašnjeg i današnjeg dana upala i na poznati beogradski splav "Fristajler" koji je, takođe, obezbeđivala Veljina grupa. Policajci su pretraživali sam splav i sve prostorije na njemu sa psima tragačima, ali i ronioci su se spustili u reku i pretraživali deo oko samog splava. Da li je policija tragala za bačenim oružjem, skrivenom drogom ili telima muškaraca koji su nestali u toku prošle godine, a za koje se sumnja da ih je ubila Veljina ekipa, za sada nije poznato, ali je jasno da je opsežna istraga u toku.

Belivukova grupa je, kako se sumnja, nelegalno stekla veliki novac, što od reketiranja, što od dilovanja droge i "ubacivala ga u legalne tokove", a policija sada pokušava da otkrije na koji način i ko im je sve u tome pomagao.

Fristajler
foto: FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Policija na Fristajleru

Kajmaković je nekoliko sati davao izjavu u prostorijama UKP-a, a izvori Novosti navode da se sumnja da li je Belivuk sa njim zajedno ulagao u prestoničke lokale.

- Tokom pretresa stanova i objekata koje su koristili članovi ove kriminalne grupe pronađeni su određeni dokumenti i papiri koji govore tome u prilog - naveo je izvor Novosti.

Kajmaković je isprva bio zakupac i menadžer restorana i kafića na najatraktivnijim lokacijama u beogradu, a potom je "otkupio" deo vlasništva u pojedinim lokalima. On je, takođe, desna ruka i najbliži saradnik Predraga Rankovića zvanog Peconi, vlasnika televizije "Hepi", koji je pre nekoliko godina ranjen u napadu u hotelu u centru Beograda.

Velja Nevolja, Vikendica, Rudnik, Veljko Belivuk
foto: ANA PAUNKOVIĆ

Tokom istrage utvrđeno je da Belivuk i pripadnici njegove grupe na svoje ime i na ime najbližih članova porodice imaju brojne nekretnine što u Beogradu, što u ostatku Srbije. Neke od tih lokacija korišćene su kao njihovi štekovi, neke kao mesta gde su odvodili žrtve koje su otimali, mučili, a kako se sumnja i ubijali.

Belivukova grupa poslednjih godina bila je glavna u "podzemlju" prestonice, držali su obezbeđenje klubova, dilovali drogu, a osumnjičeni su za najgnusnija kriminalna dela otmice, mučenja i ubistva. Za sada im se na teret stavljaju tri ubistva, međutim sumnja se da će spisak zločina biti duži s obzirom da se sa ovom grupom povezuju nestanci više od 10 muškaraca u Beogradu. Kako je "Blic" već ekskluzivno pisao, Velja Nevolja je usko sarađivao i sa crnogorskim kavačkim klanom koji je poznat po dilovanju kokaina i ubistvima, i praktično vodio beogradski ogranak ove grupe.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.