"NUDILI SU MI 50.000 EVRA DA OPTUŽIM SRBE": Dikićeva velika ispovest posle četiri i po godine zatvora u Crnoj Gori
Bratislav Dikić, Foto: Youtube printscreen

razotkrivanje

"NUDILI SU MI 50.000 EVRA DA OPTUŽIM SRBE": Dikićeva velika ispovest posle četiri i po godine zatvora u Crnoj Gori

Dikić, koji je proveo skoro četiri i po godine u zatvoru u Crnoj Gori i na kraju je oslobođen usled nedostatka dokaza, kaže da je trpeo najstrašniju torturu Specijalnog državnog tužilaštva.

Objavljeno:

Crnogorsko tužilaštvo nudilo mi je novac da optužim Beograd za navodni državni udar u Crnoj Gori. Mojoj ćerki je na ulici prišao nepoznati muškarac s leđa, počupao je za kosu i pretio da moram da sarađujem s crnogorskim tužilaštvom.

Bivši komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić tvrdi da su mu crnogorski tužioci nudili 50.000 evra da optuži Srbiju za navodni državni udar u Crnoj Gori, a da su mu ćerku fizički napali na ulici ne bi li ga slomili i "naterali na izdaju"!

Dikić, koji je proveo skoro četiri i po godine u zatvoru u Crnoj Gori i na kraju je oslobođen usled nedostatka dokaza, kaže da je trpeo najstrašniju torturu Specijalnog državnog tužilaštva.

Spremni na sve

Specijalno tužilaštvo okupilo je veoma opasnu bandu, koja je bila spremna na sve, pa i na najteža krivična dela Andrija Mandić, lider DF

Pretili porodici Prema njegovim rečima, nudili su mu pare da lažno optuži Srbe Srbiju, a kada je to odbio, fizički su mu napali ćerku na ulici! - Nudili su mi odmah 50.000 evra koje će isplatiti mojoj porodici u Srbiji, a rekli su da će mi dati još ako je potrebno. Nisam prihvatio novac. Onda su počele pretnje... Govorili su da moja porodica nije bezbedna u Srbiji. Mojoj ćerki je nepoznati muškarac prišao na ulici s leđa, počupao je za kosu i pretio da moram da sarađujem s crnogorskim tužilaštvom. Kada bi mi porodica dolazila u posetu u Crnu Goru, govorili su im da se paze jer "Morača ima mnogo krivina"... - ispričao je Dikić na TV Hepi, ističući da je crnogorski tužilac Milivoje Katnić pred njim vikao da će sve Srbe proterati iz Crne Gore!?! - Taj Katnić mi je rekao: "Ti braniš Srbe ovde. Ali, sve ćemo mi njih u autobuse i proterati pravac u Srbiju, kao i svi drugi što su uradili!" - rekao je Dikić.

General Dikić je odmah po povratku u Srbiju, 16. februara, dao ekskluzivni intervju za naš list u kojem je opisao torturu koju je prošao. - Od trenutka hapšenja, 15. oktobra 2016, bio sam pod stalnim pritiskom i pretnjama da optužim SPC, Srbe u Crnoj Gori, tamošnju opoziciju, neke ruske državljane, ministra Nenada Popovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nisam hteo ni mogao da pljunem na svoju čast, koja mi je vrednija od života, niti sam mogao da optužim bez dokaza moj narod. Kako nisu uspeli s ucenama, prema meni su se ponašali sve gore... - rekao je Dikić.

Opasna banda Komentarišući sve ove navode, lider DF Andrija Mandić kaže da tužilac Katnić nikada nije ni pokušao da demantuje Dikićeve izjave. - Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori okupilo je veoma opasnu bandu koja je bila spremna i radila je najteža krivična dela o kojima govori i Dikić. Siguran sam da će vreme i promene koje su se desile dovesti do toga da se oni suoče sa pravdom i zakonima - uveren je Mandić.

Činjenice

* 16. oktobra 2016. u Podgorici se desio navodni državni udar

* Tog dana su se održavali parlamentarni izbori u Crnoj Gori * Osim Dikića, uhapšeni su i Andrija Mandić, Milan Knežević i još 14 ljudi * Direktor policije CG Slavko Stojanović saopštio je da se uhapšeni sumnjiče za terorizam * U proleće 2019. godine svi su prvostepenom presudom osuđeni * Sud im je 5. februara 2021. poništio sve presude

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.