OTKRIVENO KAKO JE POLICIJA DOŠLA DO UBICE SA PUMPE: Dve dojave su bile ključne
Foto: MUP

UBICA IZ VRANJA

OTKRIVENO KAKO JE POLICIJA DOŠLA DO UBICE SA PUMPE: Dve dojave su bile ključne

On je uočen od strane meštana grada Vranja u ulici Ive Andrića po prijavi građana reagovale su sve raspoložive patrole i policijski službenici i pripadnici kriminalističke policije koji su izvršili blokadu dela grada

Objavljeno:

MARJAN Stamenković ubica Sare Asanović iz Vranja presudio je sam sebi u toku policijske akcije koja se u ponedeljak veče desila nakon što je lociran u delu grada u blizini groblja.

Policija je tog dana na osnovu različitih dojava policijskih službenika i građana uspela da ga locira, a onda je krenula filmska akcija u kojoj je ubica ipak odlučio da presudi sam sebi.

On je uočen od strane meštana grada Vranja u ulici Ive Andrića po prijavi građana reagovale su sve raspoložive patrole i policijski službenici i pripadnici kriminalističke policije koji su izvršili blokadu dela grada – započinje priču policijski inspektor koji je učestvovao u akciji.

Osumnjičeni se videvši policijske snage zabarikadirao u šupi za smeštaj ogrevnog drveta u dvorištu porodične kuće. Na pozive policije da odbaci od sebe oružje i izađe iz šupe sa podignutim rukama Marjan nije odgovorio, ali je ispalio više hitaca iz pištolja u vazduh.

Tokom pregovora sa policijom rekao je da je imao policajca na nišanu, ali da nije hteo da ga ubije. Tražio je čašu vode, rekao je da neće „na onaj svet da ode žedan“ , kada je video da se niko od policajaca ne pomera pucao je sebi u glavu i izvršio samoubistvo.

Tokom uviđaja koji je izvršila zamenica višeg javnog tužilaštva Branislava Mihajlović i policija kod pokojnog Stamenkovića je u desnoj ruci zatečen pištolj marke Browing kalibra 9 milimetara sa neutvrđenim fabričkim brojem i okvirom u kojem se nalazilo 8 metaka dok je deveti bio u cevi sa obzirom da je oružje bilo u napetom položaju. U džepovima pokojnog pronađen je još jedan okvir sa 14 metaka kalibra 9 milimetara i u džepovima je pronađeno još 9 metaka navedenog kalibra.

Obdukcija

Tužilaštvo je naložilo obdukciju tela Marjana Stamenkovića zbog toga jer je suicid izvršen tokom policijske akcije. Sa druge strane juče su rezultati obdukcije ubijene Sare Asanović pokazali da je ubica u nju ispalio šest metaka, jer su pronađene četiri prostrelne i dve ustrelne rane u predelu leđa.

Bonus video:

(Espreso/Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.