POTRAGA NA LIMU NASTAVLJENA, TELO NIJE PRONAĐENO: Umesto "renoa" nesrećenog čoveka kran iz reke izvukao nešto drugo
Policija, Foto: Kurir.rs/ T.S.

hronika

POTRAGA NA LIMU NASTAVLJENA, TELO NIJE PRONAĐENO: Umesto "renoa" nesrećenog čoveka kran iz reke izvukao nešto drugo

Pretpostavka je bila, mada se to sa sigurnošću nije moglo znati, da se radi o „renou“, ali jaka struja nabujale reke nije dozvolila ronjenje

Objavljeno:

Ronioci Žandarmerije nastavili su danas potragu za Z.Ž. (53) iz Prijepolja koji je 25. januara u mestu Bistrica sleteo u Lim, ali su umesto „renoa“ u kome su se nadali da je i telo stradalog izukli kombi koji je pre nekoliko godina dospeo u reku.

Potraga za Z.Ž. obustavljena je dan posle neseće pošto su žandarmi prethodno, na 11 metara dubine i par stotina metara nizvodno od mesta gde je Prijepoljac sleteo, sonarom iz čamca locirali vozilo na dnu reke. Pretpostavka je bila, mada se to sa sigurnošću nije moglo znati, da se radi o „renou“, ali jaka struja nabujale reke nije dozvolila ronjenje.

Čekalo se da vodostaj Lima opadne da se potraga i nastavi. To se desilo danas kada je na obale Lima u Bistricu dopremljen ogroman kran kojim je vozilo u reci zakačeno. Kada je ono izvučeno na površinu ispostavilo se da se ne radi o „renou“ nego o kombiju za koji Prijepoljci pričaju da je nekada sleteo u reku, a da je njegov vozač uspeo da se izvuče iz kabine i dopliva do obale.

Bezmalo mesec dana od tragedije u Bistrici još uvek se ne zna gde je telo Z.Ž. koji je, prema svedočenjima očevidaca, u trenucima pre nego što je sleteo u reku prilično brzo izašao iz jedne krivine.

Prema onome što se nezvanično može saznati potraga će biti nastavljena ovih kada kada će žandarmi ponovo sonarom pokušati da prečešljaju dno reke.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.