UMRO DEJAN BOŠKOVIĆ! Tuga velika, imao je samo 52 godine, ubila ga je KORONA
Smrt, Foto: FB/Dejan Bošković

pažnja

UMRO DEJAN BOŠKOVIĆ! Tuga velika, imao je samo 52 godine, ubila ga je KORONA

Bio je vedrog duha, duhovit, voleo je muziku i ljude, i uvek je bio spreman da pomogne.

Objavljeno: 08:10h

Dejan Bošković, osnivač diskografske kuće "Amonajt rekords" i festivala "Indirekt šoukejs" preminuo je prekjuče u 52. godini u Beogradu od posledica koronavirusa.

Bošković je bio vlasnik poznate izdavačke kompanije "Amonajt rekords", koja je prepoznavala muzičke talente širom regiona i objavljivala njihove albume, a koji će kasnije postati veoma uspešni.

Smatrali su ga dobrim duhom beogradske alternativne scene, koji je davao ogromnu podršku muzičarima i muzičkoj sceni u svakom smislu. Bio je vedrog duha, duhovit, voleo je muziku i ljude, i uvek je bio spreman da pomogne.

Takođe, bio je osnivač i prvi čovek beogradskog festivala "Indirekt šoukejs", muzičke konferencije sa panelima, radionicama i predavanjima, jedinstvene po saradnji Umaga i Beograda, koja je radila na promociji regionalnih imena moderne muzike.

Iza njega je i rad na Jammonite internet radiju, koji se bavio promocijom vrhunskih di-džej setova međunarodno priznatih di-džejeva. Po rečima prijatelja i poznanika, Bošković je bio nekoliko nedelja u "Areni", na bolničkom lečenju od korone, ali mu se stanje pogoršalo i on je, nažalost, juče izgubio najvažniju bitku.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.