POLICIJA RAZBILA ŠPANSKO-SRPSKU KRIMINALNU GRUPU: Uhapšeno 13 osoba zbog droge (VIDEO)
Izvoz marihuane iz Španije u Evropu, Foto: Printscreen

ŠPANSKA POLICIJA

POLICIJA RAZBILA ŠPANSKO-SRPSKU KRIMINALNU GRUPU: Uhapšeno 13 osoba zbog droge (VIDEO)

Uhapšeno je 13 osoba starosti od 25 do 53 godine, među uhapšenima su i četiri žene

Objavljeno:

Španska policija razbila je mešovitu špansko-srpsku kriminalnu grupu, koja se bavila uzgojem i prodajom marihuane u laboratorijskoim uslovima.

Uhapšeno je 13 osoba starosti od 25 do 53 godine, među uhapšenima su i četiri žene. Istraga je započela u novembruprošle godine, kada je policija dobila saznanja o organizaciju Španci i Srbi, a koja se bavi ilegalnim uzgojem i distribucijom velikih količina marihuane .

1 / 4 Foto: Printscreen

Velična operacije koju je sprovela policija pokazuje da se ne radi o pojedincima koji poseduju marihuanu za sopstvenu upotrebu, već je u pitanju kriminalna organizacija posvećena izvozu marihuane iz Španije u Evropu, sa infrastrukturom koja omogućava kupovinu i od lokalnih uzgajivača.

Policijska istraga je kulminirala 16. februara makro-operacijom u kojoj je učestvovalo oko 50 agenata i u kojoj je uhapšeno 13 članova kriminalne organizacije.

Tom pirlikom zaplenjen je 71 kilogram marihuane u pupoljcima, 1.200 biljaka, 60 grama kokaina, 30 grama hašiša i 10.500 evra u gotovini.

Uz to policajci su demontirali laboratoriju marihuane, koja se sastojala od dva klima uređaja, 44 halogene lampe, četiri filtera za vazduh, tri usisavača i 29 ventilatora. Svih 13 pritvorenika osumnjičeni zbog zločina protiv javnog zdravlja.

(Espreso/laverdad.es)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.