U KRALJEVU UHAPŠENO PET OSOBA ZBOG MITA: Otkriveno koliko je novca bilo u koverti (FOTO)
Primanje ili davanje mita, Foto: MUP

TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL

U KRALJEVU UHAPŠENO PET OSOBA ZBOG MITA: Otkriveno koliko je novca bilo u koverti (FOTO)

Kako se sumnja, M.B. je posredno, od V.L. i V.P. u navedenom periodu primila mito u iznosu od 1.100 evra

Objavljeno: 23:38h

Pripadnici UKP u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal priveli su predsednicu Prekršajnog suda u Kraljevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova , Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su pet osoba zbog navodnog primanja ili davanja mita.

Novac, Mito
foto: MUP

Uhapšeni su M. B. (1963) odgovorno lice Prekršajnog suda u Kraljevu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, V. L. (1968) zbog sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela, B. T. 1952) i B. K. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, kao i V. P. (1979) zbog sumnje da je pomogao u izvršenju krivičnog dela davanje mita.

Osumnjičeni se terete da su od avgusta 2020. do februara 2021. godine omogućili okrivljenima u postupcima koji se vode pred Prekršajnim sudom u Kraljevu, a u predmetima osumnjičene M. B., da ne izvrši službenu radnju koju bi morala izvršiti, odnosno da prolongira prekršajne postupke protiv okrivljenog, sina osumnjičenog B.T. kao i postupke protiv B.K., do zastarelosti. M. B. se tereti i da je opstruisala prekršajne postupke i donosila presude kojima se okrivljeni oslobađaju prekršajne odgovornosti, ili je donosila rešenja o obustavi prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv sina osumnjičenog B.T. kao i B. K.

Novac, Mito
foto: MUP

Kako se sumnja, M.B. je posredno, od V.L. i V.P. u navedenom periodu primila mito u iznosu od 1.100 evra. Kod osumnjičenog V. L. pronađeno je 100 evra i oko 19.000 dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.