PROLAZILI PORED MRTVE IVANE I NIKO NIJE ZASTAO! Majka troje dece umrla je od smrzavanja, ovo je SRAMOTA za sve
Ilustracija, Foto: Kurir/T. Ilić

užas

PROLAZILI PORED MRTVE IVANE I NIKO NIJE ZASTAO! Majka troje dece umrla je od smrzavanja, ovo je SRAMOTA za sve

Ovo je prvi slučaj smrzavanja na jugu Srbije ove zime

Objavljeno:

Ivana J. (34), majka troje dece čije je beživotno telo pronađeno u ponedeljak ujutru u blizini mosta u selu Lece kod Medveđe, umrla je od posledica smrzavanja, potvrđeno je u Policijskoj upravi Medveđa, a kako se saznaje, nesrećna žena je mesecima imala problema sa alkoholom.

Kako za list ističe komšija pokojne Ivane, njeno telo su prvi spazili rudari koji su se vraćali iz noćne smene, ali kako objašnjava, niko od njih se „nije setio” da zastane.

- Iz autobusa su videli da neko leži zaronjen u sneg, ali prošli su pored nje kao pored mrtve mačke. Nije im palo na pamet da je to mogla da bude njihova sestra ili neko blizak. Sramota! Tek kad su došli kući, jedan od rudara je pozvao jednog komšiju i rekao mu da neka ženska leži polugola u snegu. Kad smo došli, nasred puta smo videli Ivanu, koja nije davala znakove života. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć - kaže komšija preminule meštanke Lecea, koji je insistirao na anonimnosti.

ŽIVELA OD SOCIJALNE POMOĆI

Prema rečima našeg sagovornika, nesrećnu ženu je ekipa lekara reanimirala više od sat i po, ali nije joj bilo pomoći.

- Živela je od socijalne pomoći od 6.000 dinara u trošnoj kući, nigde nije bila zaposlena, a dvoje dece joj je usvojeno, dok jedno živi s njenom bivšom svekrvom. Muževi su je odavno napustili, sva uteha joj je bila u alkoholu. Nije bila nasilna, naše selo je malo, svi smo je sažaljevali, jer smo znali da joj nema pomoći - navodi komšija pokojne žene.

POLICIJA REAGOVALA I RANIJE

Kako se saznaje, lekari Hitne pomoći u Medveđi i prošle nedelje su nesrećnoj ženi više puta spasavali život.

- Toliko se opijala da je imala trovanje alkoholom. Ni majka, koja živi u susednom selu Maćedonce, nije mogla da joj pomogne. Ko zna gde se uputila to veče, pa se samo srušila - kažu susedi preminule majke troje dece. Da je Ivana ranije pravila probleme, potvrdili su i u policiji.

- U toku prošle nedelje imali smo nekoliko intervencija u njenoj kući – kazali su kratko u policiji.

Inače, ovo je prvi slučaj smrzavanja na jugu Srbije ove zime. Pre četiri dana 40-godišnji muškarac iz okoline Vučja prva je osoba koja je zbog promrzlina smeštena u Ustanovu za odrasle i starije u Leskovcu, a po nalogu Centra za socijalni rad.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.