NEKO JE MIRJANINU MAJKU UDARIO AUTOM I POBEGAO: Zvonio mi je telefon, mislila sam da je ona, a javio se muški glas
Foto: MUP SRBIJE

neverica

NEKO JE MIRJANINU MAJKU UDARIO AUTOM I POBEGAO: Zvonio mi je telefon, mislila sam da je ona, a javio se muški glas

Mirjana je za smrt majke Ivanke saznala kada se na njen telefon javio policajac

Objavljeno:

Ivanka Mićić (62) izgubila je život gotovo na kućnom pragu u lozničkom mestu Voćnjak, kada ju je neko 28. januara oko 20.15 sati udario automobilom, a potom pobegao. Skoro dve nedelje kasnije, još nema zvaničnih informacija o tome ko je upravljao vozilom kojim je udarena nesrećna žena.

- Tog dana sam bila kod majke, trebalo je nešto da odradim u kući. Rekla je da će ona sve da završi, pa sam odvezla decu u školu i na trening, a potom pozvala da vidim da li treba da se vratim. Međutim, nije se javljala. Mislila sam da je ostavila telefon u drugoj sobi i prekinula sam poziv - priča Ivankina ćerka Mirjana.

Nekoliko trenutaka kasnije, Mirjana je videla da je majka zove, ali kada je odgovorila na poziv čula je muški glas.

- Policajci su čuli telefon, ali dok su ga pronašli, ja sam prekinula. Potom su pozvali broj sa kog je stigao poziv. Majku je automobil udario u blizini kuće. Komšinica je kroz prozor videla da neko leži na putu. Zvala je muža, pa su obavestili policiju. Prvo su pomislili da je u pitanju njihova baka koja živi u blizini, ali kada su izašli nisu mogli da prepoznaju ko je u pitanju - dodaje ona.

Kada je došla na lice mesta, Mirjanina majka bila je u sanitetu hitne pomoći, ali joj je medicinski tehničar saopštio vest koju niko ne želi da čuje - da su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali da nisu uspeli da sačuvaju život njene majke.

Potvrdu smrti svoje majke dobila je tek preksinoć. Kako kaže, sa te deonice puta poskidane su sve kamere, te to dodatno otežava pronalazak počinioca.

- Policija radi danonoćno sve što je u njihovoj moći. Žao mi je tih ljudi koji su za 13 dana spavali 15 sati. Išla sam i u tužilašto, tamo mi je rečeno da se slučaj radi po hitnom postupku. Međutim, ceo proces se odužio - priča Mirjana.

Prva zvanična reakcija na ovaj slučaj je današnje saopštenje lozničkog Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) objavljeno na njihovom sajtu. Kako je navedeno "u vezi saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 28. januara 2021. u mestu Voćnjak, u kojoj je učestvovalo NN vozilo, kojim je upravljalo NN lice, u kojoj je smrtno stradala jedna ženska osoba čiji su inicijali I. M. (62) OJT izdaje saopštenje da je u toku predistražni postupak tokom kojeg se preduzimaju sveobuhvatne aktivnosti od strane lozničkog tužilaštva i Policijske stanice u Loznici, u cilju utvrđivanja identiteta NN izvršioca i prikupljanja materijalnih dokaza radi procesuiranja izvršioca krivičnog dela".

Precizirano je da su to krivična dela "teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi". OJT saopštava i da u "cilju interesa istrage nije u mogućnosti da pruži detaljnije informacije u vezi ovog događaja", i moli javnost "za razumevanje". Posle prikupljanja "pouzdanih dokaza javnost će biti blagovremeno obaveštena", kažu iz OJT.

Proteklih dana su u centru grada na više mesta istaknuti plakati sa likom nastradale žene na kojim je i pitanje, upućeno nepoznatom vozaču - "Zašto, zašto nisi stao da mi pomogneš?"

- Svi smo mi vozači, svima može da se desi da udare nekog, ali je ljudski stati da se povređenom pomogne. Ne mogu ni da ožalim majku kako treba, moram da čekam da se neko oglasi - zaključuje Mirjana.

Bonus video

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.