SUD U KEJPTAUNU ODBIO KAUCIJU! Arkanov ubica uskoro saznaje da li će biti izručen Srbiji
Dobrosav Gavrić, Foto: Printscreen / Kurir TV

odbijena molba

SUD U KEJPTAUNU ODBIO KAUCIJU! Arkanov ubica uskoro saznaje da li će biti izručen Srbiji

Prošlog meseca sud u Kejptaunu je odbio da mu odredi kauciju i pusti ga. U zahtevu je naveo da mu je zdravstveno stanje ozbiljno narušeno

Objavljeno: 10:07h

Dobrosavu Gavriću, za kojim je Srbija raspisala poternicu pošto je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića u hotelu "Interkontinental" u januaru 2000, ponovo je odbijena molba da bude pušten iz pritvora, a prema navodima dnevnika Dejlimaverik, u aprilu bi trebalo da sazna konačnu odluku da li će biti izručen našoj državi.

Dnevnik podseća da je Gavrić već 10 godina iza rešetaka i da sve vreme vodi pravnu borbu da ne bude izručen Srbiji.

- Uhapšen je u martu 2011. kao Saša Kovačević, potpuno nepoznat javnosti. Međutim, kasnije te godine, posle ubistva vođe podzemlja u toj državi Sirila Bike u Kejptaunu, otkriveno je da je zapravo reč o beguncu. On je tada ranjen, a u automobilu je pronađen kokain, zbog čega je i uhapšen. Kada su mu uzeti otisci prstiju, bilo je jasno o kome je reč - navodi taj dnevnik.

Prošlog meseca sud u Kejptaunu je odbio da mu odredi kauciju i pusti ga. U zahtevu je naveo da mu je zdravstveno stanje ozbiljno narušeno, ali i da želi da pomogne supruzi u odgajanju njihove dece. Obećao je i da neće bežati iz Južne Afrike, tvrdeći da je ta država mesto na kom živi njegova porodica.

- U potpunosti je razmotreno zdravstveno stanje podnosioca predstavke, kao i njegove porodične veze i imovina - naveo je sud u Kejptaunu, obrazlažući odluku donetu 14. januara, da mu ne omogući da se brani sa slobode.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.