KO JE ŽENA VOĐE KAVČANA? Tamara Zvicer je bila na meti škaljaraca, preživela pokušaj ubistva i spasila mužu život
Tamara Zvicer, Foto: Printscreen

"prva dama"

KO JE ŽENA VOĐE KAVČANA? Tamara Zvicer je bila na meti škaljaraca, preživela pokušaj ubistva i spasila mužu život

Zvicerova je inače od ranije poznata javnosti, a u žižu javnosti dospela je sredinom prošle godine, prilikom pokušaja atentata na njenog supruga Radoja Zvicera u Ukrajini

Objavljeno:

U policijskoj akciji na planini Jahorina juče popodne uhapšeno je nekoliko članova, kako se veruje škaljarskog klana, čiji je cilj navodno bilo ubistvo Radoja Zvicera, do kog su planirali da dođu prateći njegovu suprugu Tamaru.

Iako se u jednom trenutku pojavila vest i da je Tamara Zvicer uhapšena, "Blic" je nezvanično saznao da žena jednog od glavnih ljudi kavačkog klana nije ni hapšena ni privođena.

Ko je Tamara Zvicer?

Zvicerova je inače od ranije poznata javnosti, a u žižu javnosti dospela je sredinom prošle godine, prilikom pokušaja atentata na njenog supruga Radoja Zvicera u Ukrajini.

Tada je objavljena njena fotografija na kojoj se vidi kako repetira pištolj i viče ispred zgrade u Kijevu u kojoj živi, a u blizini koje je njen suprug, inače vođa kavačkog klana, ranjen dok je džogirao.

Prema pisanju ukrajnskih medija Tamara Zvicer je istrčala iz stana kada je čula hice i zapucala na napadače koji su ispalili sedam hitaca na njenog supruga.

Ovo međutim, nije prvi put da je supruga vođe kavača bila umešana u vatreni obračun! Zvicerova supruga je već jednom bila direktno umešana u vatrene obračune sukobljenih klanova.

Vukotić pucao na nju u Kotoru

Na nju je, kako se sumnja, šef škaljarskog klana Jovan Vukotić pre nekoliko godina pucao u Kotoru.

Prema optužnici, njoj je Vukotić automobilom preprečio put u kotorskom naselju Dobrota i potom zapucao iz pištolja. Nije, međutim, pogodio ni Zvicerovu, niti automobil u kom se nalazila, već kola koja su bila parkirana nedaleko odatle.

U trenutku pucnjave sa Vukotićem je u kolima bio njegov otac Veselin, dok je sa Zvicer bila njena maloletna ćerka, tvrdi crnogorska policija.

Ovim povodom Vukotić je saslušan tokom boravka u Centralnom zatvoru u Beogradu po zamolnici Crne Gore.

Njegov advokat Zora Dobričanin tvrdila je za crnogorski "Dan" da je Vukotić negirao krivicu i nadležnim organima pružio dokaze da u vreme pucnjava nije bio u Kotoru, pa čak ni u Crnoj Gori.

- Jovan Vukotić je saslušan u Srbiji po zamolnicama iz Crne Gore i u predmetu u kom su oštećeni Stupar i Radonjić kao i u predmetu gde je oštećena Tamara Zvicer. U oba slučaja on čvrstim alibijima dokazuje da nije bio niti je mogao biti na mestu izvršenja tih krivičnih dela, pa da ne može biti ni izvršilac tih krivičnih dela. Kada je u pitanju pokušaj ubistva Tamare Zvicer, Jovan je u tom trenutku bio hiljadu kilometara daleko od mesta događaja i odmah čim je javno prozvan u vezi s tim, dostavio je tužilaštvu materijalne dokaze u vidu video-zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrđuju njegov alibi. Na te okolnosti postoji i veliki broj svedoka - rekla je Dobričanin Nikodinović.

Varala muža sa šefom obezbeđenja?

To nije bio jedini susret Zvicerove sa pripadnicima policije. Ona je 2019. godine pokrenula parnični postupak protiv kotorske policije u kojem je tražila da joj se vrate tehnički uređaji koji nisu bili predmet krivičnog postupka, a koji su oduzeti prilikom pretresa kuće Radoja Zvicera.

Takoše, mediji s naširoko pisali 2018. godine, da je Tamara bila u ljubavnoj vezi sa šefom obezbeđenja njenog supruga Aleksandrom Đurišićem. Čak, navodno postoje audio snimci koji dokazuju da supruga vođe "kavačkog klana" ima aferu sa Đurišićem.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.