U BELIVUKOVOJ KUĆI NAĐENO JE PRAVO BLAGO! U sefu je nađena stvar koju za sada policajci ne mogu da objasne
Otkriva, Foto: Stefan Stojanović

rAZMOTAVA SE KLUPKO

U BELIVUKOVOJ KUĆI NAĐENO JE PRAVO BLAGO! U sefu je nađena stvar koju za sada policajci ne mogu da objasne

U sefu je bio i svežanj od petnaestak ključeva, pretpostavlja da su u pitanju ključevi od kuća, vikendica i štekova koje je ova kriminalna grupa koristila

Objavljeno:

U “kući strave” u vikend naselju Livadice kod Grocke u kojoj su Veljko Belivuk (36) i Marko Miljković Mare (30) ubili Milana Ljepoju pronađen je sef, u kojem je bilo nekoliko desetina hiljada evra i svežanj ključeva. Svi su obični i nijedan nije pravljen za neku specijalnu bravu.

U “kući smrti” u Ritopeku pronađeno je i oružje: pištolj i specijalne cevi za snajper. Kako se saznaje, pronađeni pištolj je posebno važan u istrazi protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića. Prema nezvaničnim navodima, reč je o pištolju koji su sklonili policajci iz Belivukovog stana u Humskoj, nadomak stadiona Partizana.

Kuća u Ritopeku bila je u vlasništvu Vlade Draganića (47), koji ju je pre godinu dana prodao Belivuku za 120.000 evra, a nadzirana je od kraja novembra prošle godine.

NOVO HAPŠENJE

Marko Andrić (34) zvani Kuzman, član organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka uhapšen je u Nišu. Oko 10 časova naređen je pretres Kuzmanovog stana, kao i prostorija koje koristi i tom prilikom policajci su pronašli pištolj za koji nema dozvolu i dva metka, kao i vagicu na kojoj su bili vidljivi tragovi droge. Šta je u pitanju biće poznato posle analize na koju je pronađeni instrumet poslat.

Kuzmanu se na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i opojnih droga i njemu je nakon saslušanja u tužilaštvu određen pritvor u trajanju do 30 dana i nalazi se u KPZ Niš.

Ime Marka Andrića isplivalo je na površinu posle objavljivana sadržaja telefonskih razgovora na kojima Kuzman priča sa Veljkom Belivukom o vođi bande “Pink Panteri” Milanu Ljepoji koji je nestao i za koga se sumnja da je zverski mučen i ubijen.

Za njega se čulo 2007. godine kada je otet sin poznatog niškog političara. Nišlije ga od te otmice u kojoj je sin političara, tada perspektivni košarkaš otet i mučen navodno zbog neke devojke, nisu mnogo spominjale jer se kasnije nije bahatio po gradu, nije se ni po čemu isticao. Andrić je bio na optuženičkoj klupi, ali u zatvorenom postupku za javnost kada su izneti detalji ove dvodnevne torture nad dečakom.

U TOKU FINANSIJSKA KONTROLA IMOVINE

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je juče da se priprema nastavak operacije koja je počela hapšenjem grupe oko Veljka Belivuka i dodao da je u toku finansijska kontrola njihove imovine.

“U ovom trenutku, dok se kriminalna grupa Belivuk-Miljković nalazi u zatvoru, sprovode se istražne radnje. Naša jedinica koja se bavi finansijskim kontrolama proverava njihovu imovinu. Već je stavila zabranu na otuđenje, raspolaganje imovinom svih pripadnika organizovane kriminalne grupe, i tako ćemo uvek raditi”, rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

On je dodao da kriminal obično za svoj prvenstveni interes ima pribavljanje protivpravne imovinske koristi i da država želi da pokaže da se to ne isplati.

“Кada vam država jednog dana dođe, a uvek dođe po vas, i oduzme vam to zbog čega ste prodali dušu đavolu, onda shvatite da nema nikakvog smisla baviti se kriminalom, jer nećete to moći da prenesete ni na svoje porodice, ni na svoju decu, da ste zaprao svojim kriminalom najviše kaznili njih”, rekao je Vulin.

Ministar je najavio da će se akcije nastaviti i da se priprema nastavak već započete operacije, prenosi Tanjug.

“Sa ponosom mogu da kažem, predsednik Aleksandar Vučić insistira i kod MUP i kod BIA da nema zaštićenih, da možemo i moramo u skladu sa zakonom da radimo svoj posao i da niko nije toliko moćan da bude nedodirljiv, kao i da njegovo kršenje zahteva može da bude oprošteno”, naveo je Vulin.

ZORIĆ PROŠAO POLIGRAF

Sekretar Državnog veća tužilaca Tomo Zorić juče je ponovo saslušavan i, kako nezvanično saznajemo, prošao je poligrafsko ispitivanje u policiji. Zorić je pre nekoliko dana prisustvovao hapšenju navijača Partizana Miloša Đukanovića.

Zorić je prekjuče saslušan u policiji, kada je dostavio svu dokumentaciju u vezi sa izdavanjem stana mladiću koga dovode u vezu sa Veljom Nevoljom, dok je danas bio poligrafski testiran. Kako saznajemo, on je odmah pristao na poligraf, kako bi skinuo sve sumnje sa sebe.

U trenutku privođenja Miloša Đukanovića, koji je u medijima označen kao pripadnik Belivukove grupe, sa njim za stolom u restoranu “Vetrenjača” u Pančevu sedeli su Zorić i njegova saradnica Milica Ljubičić, inače zamenik Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.