NEVOLJA NEVOLJU PRIVLAČI: Belivuk preko lokalne radio-stanice dobija tajne poruke u pritvoru!
Veljko Belivuk, Foto: Stefan Stojanović

CENTRALNI ZATVOR

NEVOLJA NEVOLJU PRIVLAČI: Belivuk preko lokalne radio-stanice dobija tajne poruke u pritvoru!

Oni koji imaju televizore u sobama prate i emisije, a svi imaju pravo na dnevne novine

Objavljeno:

Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, i Marku Miljkoviću, koji su uhapšeni pre tačno nedelju dana zbog sumnje da su organizovali jednu od najjačih kriminalnih grupa u regionu u poslednjih 10 godina, saradnici koji su na slobodi, ali i suparnici, koji su jedva dočekali da ih vide iza rešetaka, tajne poruke šalju preko lokalne radio-stanice, koja se redovno sluša u Centralnom zatvoru, saznaje Kurir!

- Veče pošto je Belivuku i ostalim osumnjičenima određen pritvor, tačnije u nedelju, na toj lokalnoj radio-stanici koja se sluša u CZ u Bačvanskoj, ali i u posebnoj pritvorskoj jedinici u Ustaničkoj, puštena je prva šifrovana poruka, i to uz pesmu Gorana Vukošića i Mine Kostić. Reč je o numeri „Isti igrači“, čiji stihovi glase: „Nevolja nevolju privlači, isti smo, isti igrači“, a poruka koju je voditeljka radija pročitala glasila je: „Od ‘cigana’ iz cele Srbije za Grobare“ - kaže dobro obavešten sagovornik Kurira, objašnjavajući da je ova pesma poručena kako bi isprovocirala uhapšenog „grobara“ Belivuka.

Mina Kostić
foto: Damir Dervišagić

I komandiri slušaju

On objašnjava da upućeni smatraju da to nije bila jedina šifrovana poruka upućena Velji i njegovoj ekipi, i da se smatra da se iza još nekoliko objava emitovanih na radiju, preko koga se godinama unazad upućuju poruke i pozdravi pritvorenicima u Beogradu, odnosilo baš na pripadnike klana.

- Stanicu slušaju i komandiri - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je bilo slučajeva da se na osnovu nesmotrene poruke, poslate nekom pritvoreniku, otkrije da on u ćeliji krije mobilni.

Sagovornik objašnjava i da uhapšeni, koji se sumnjiče za najmanje tri surove likvidacije, trgovinu drogom i nedozvoljeno držanje oružja, redovno prate vesti koje mediji objavljuju o njima.

- Oni koji imaju televizore u sobama prate i emisije, a svi imaju pravo na dnevne novine. Čitaju sve o hapšenju i informišu se, a i iza rešetaka je to jedna od tema o kojoj se najviše govori. Najviše ih navodno zanima ko je odlučio da progovori i postane svedok-saradnik protiv klana - otkriva on.

Grupa uhapšena u četvrtak, kako naš izvor otkriva, garderobu i ostale stvari dobila je tek u ponedeljak.

Vanredno stanje

- Posle pritvaranja jedne od najopasnijih kriminalnih grupa, za koje su, kako se sumnja radili i policajci, ali i zatvorski stražar, zaposlen upravo u CZ, iza rešetaka je vanredno stanje. Ne samo da je moralo da se vodi računa da veliki broj pripadnika ove grupe nikako ne dođe u kontakt već je moralo i da se pazi ko će da ih čuva iza rešetaka, s obzirom na to da je jedan stražar pritvoren - kaže naš sagovornik i podseća da je Željko Kodžić iz Vrčina, stražar u Centralnom zatvoru, označen kao član kriminalne grupe. Njegova uloga, kao i to da li je pripadnicima ove ekipe pomagao i kada se nađu iza rešetaka, tek se utvrđuje.

Karantin

Dve nedelje u „posebnim“ uslovima

Svi uhapšeni u velikoj akciji Specijalnog tužilaštva, BIA i policije u karantinu su zbog koronavirusa i tek po isteku dve nedelje biće prebačeni u običan tretman.

- Oni su i sada u grupnim sobama, ali će na redovno odeljenje biti prebačeni tek kada istekne period karantina - objašnjava sagovornik.

Pod posebnim merama

Pakete dobili u ponedeljak, posete im zabranjene

Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, i Marku Miljkoviću Maretu, koji su označeni kao organizatori kriminalne grupe koja je svirepo mučila i ubila najmanje tri muškarca koji se vode kao nestali, nisu dozvoljene posete porodica u Centralnom zatvoru!

Kako Kurir saznaje, sudija za prethodni postupak, koji im je odredio pritvor, odlučio je da dvojici organizatora, ali i ostalim osumnjičenima, privremeno zabrani sastajanje sa porodicama. - Majke, ali i supruge pokušavale su da od suda dobiju dozvole za posete, međutim, nisu uspele. Belivuk, Miljković, ali i većina ostalih uhapšenih kojima je određen pritvor su pod „posebnim merama“. Nekoliko njih smešteno je u pritvoru, koji je u zgradi Specijalnog suda, dok je veći broj osumnjičenih u CZ u Bačvanskoj. Za sve važi isto pravilo - za sada nema poseta porodice - otkriva naš izvor.

Ovu odluku, kako otkriva, donela je sudija za prethodni postupak, pa otkako su iza rešetaka, Belivuk i ostali imaju kontakt samo sa advokatima. - Porodice su im donele pakete, garderobu i pribor za ličnu higijenu, ali dalje od kapije nisu mogli - dodaje on i objašnjava da je ovakva odluka doneta pošto je još uvek neizvesno ko će od članova porodica biti saslušavan u toku postupka.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.