ODMAZDA ZA ARKANOVO UBISTVO:Ubijen kišom metaka iz kalašnjikova,vođa bežanijskog klana borio se do poslednjeg daha!
Radoslav Trlajić, Foto: Printscreen/Youtube

DEVEDESETE

ODMAZDA ZA ARKANOVO UBISTVO:Ubijen kišom metaka iz kalašnjikova,vođa bežanijskog klana borio se do poslednjeg daha!

Pored kriminalnih radnji, koje su ispunjavale stupce novinskih strana, gotovo da nije prolazila nedelja a da rafali nisu odjekivali prestonicom

Objavljeno:

Devedesetih godina prošlog veka kriminal u Srbiji doživeo je "procvat". Kriminalna delovanja postajala su sve popularnija zbog lošeg stanja u država, rata, inflacije...

Pored kriminalnih radnji, koje su ispunjavale stupce novinskih strana, gotovo da nije prolazila nedelja a da rafali nisu odjekivali prestonicom.

Mafijaški obračuni nisu bili strani početkom devedesetih godina. Mnogobrojne bande koje su delovale na području Beograda neretko su ratovale, a ponekad su i slučajni prolaznici, "civili" bili nenamerne žrtve kriminalaca.

Pucnjave su postale nešto uobičajeno, a s vremena na vreme, moglo se pročitati o filmskim poterama i likvidacijama na ulicama našeg glavnog grada.

Jedna od takvih odigrala se 25. februara 2000. godine na Novom Beogradu, a žrtva je bio Radoslav Trlajić poznatiji kao Bata Trlaja.

Ko je bio Bata Trlaja

Radoslav Trlajić bio je vođa bežanijskog klana i verovalo se da je on nasledio Mihajla Divca nakon što je ovaj ubijen. Njegovo ime povezuje se sa poslovima vezanim za prostituciju, pogotovo kada su u pitanju bile ruske, rumunske i ukrajinske "kraljice noći", ali se verovalo da ima veze i u poslu sa trgovinom narkotika.

Trlajić je, i kada je reč o legalnim poslovima, bio vlasnik FK "Bežanija", kao i restorana koji se nalazio u okviru stadiona.

Sačekuša ispred zgrade

Radoslav Trlajić ubijen je u ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu ispred ulaza broj 142, na svega nekoliko stotina metara od svog stana, a sam čin likvidacije bio je filmski.

On je, svojim automobilom BMW išao kao ulazu broj 118 u kome je živeo, međutim dodao je gas primetivši napadače kako ga čekaju.

Ipak, u momentu kada je on stisao papučicu i ubrzao, napadači su otvorili vatru iz kalašnjikova.

Bežeći vozilom, Bata Trlaja je ranjen, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo u jarak i prevrnuo se.

Ipak, iako ranjen, uspeo je da se izvuče iz smrskanog automobila i da potrči ka obližnjim zgradama ne bi li pronašao zaštitu. Dok je trčao, pratila ga je doslovno "kiša metaka" koja je odzvanjala po 72. bloku ovog beogradskog naselja.

On je uspeo da izbije na livadu, preko koje je počeo da beži, međutim, napadači su ga sustigli. Nakon što su došli na nekoliko metara od njega, brutalno su ga izrešetali iz kalašnjikova i ostavili krvavog da leži na pločniku ispred broja 142.

Trlaja uzvratio paljbu

Ubice Radoslava Trlajića su odmah nakon surovog ubistva, u kome pukom srećom nije stradao neko od prolaznika, bacili oružje kojim su izvršili zločin. Oni su pobegli automobilom a policija je ubrzo, nedaleko od mesta zločina, pronašla dva kalašnjikova, jedan pištolj, okvir za automat i čaure razliučitih kalibara.

Za pištolj se verovalo da je pripadao Trlajiću i da mu je ispao tokom bekstva dok je pokušavao da se odbrani, a ti navodi kasnije će se ispostaviti kao tačni.

Nedugo nakon ubistva, iste noći, policija je pronašla automobil marke "Audi" kojim su napadači pobegli, u kome se nalazio i treći kalašnjikov kao i policijska odeća.

Ubistvo Trlajića kao odmazda za Arkana

Nakon ubistva Željka Ražnatovića Arkana, mnoge vođe beogradskih gangova počele su da gube glave, pa se pretpostavlja da je i sam Trlaja zbog toga ubijen. Ipak, nije se dokazala njegova umešanost u likvidaciju Ražnatovića.

Nekoliko meseci pred smrt, on se i posvađao sa Zoranom Uskokovićem Skoletom, koji je i bio pominjan kao organizator Arkanovog ubistva.

Iako nikad nije otrkiveno da je Trlaja povezan sa Arkanovim ubistvom, poznato je da su pojedini članovi bežanijske kriminalne grupe kasnije optuženi.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.