SAŠA NIJE OVDE, MENI SI SLALA PORUKE: Muškarac silovao devojčicu, 4 godine kasnije ona ima strašne posledice
Nasilje nad decom, Foto: Profimedia

HOROR

SAŠA NIJE OVDE, MENI SI SLALA PORUKE: Muškarac silovao devojčicu, 4 godine kasnije ona ima strašne posledice

Kada je silovatelj otišao, i ona je otišla kući, ali je sve rekla mami i tati

Objavljeno:

- Išla je u školu. I jedva je čekala da dođe kući posle časova, sedne za kompjuter i dopisuje se sa izvesnim Sašom. Sve dok se jednog dana nisu dogovorili da se vide, da je on sačeka ispred škole... Pojavio se njegov tata. Navodno tata. Devojčica iz južne Srbije je odvezena u vikendicu, tri puta je silovana, i tučena... On je uhapšen, ali ona i danas, četiri godine kasnije, ne sme na ulicu.

Ovo je priča iz filma, koji je urađen po istinitoj priči, a koji je danas prikazan na tribini u Sremskoj Mitrovici "Bezbednost dece na internetu" u organizaciji Fondacije "Tijana Jurić".

Devojčica se sa čovekom, koji joj se putem društvenih mreža predstavaio kao Saša, dopisivala 6 meseci.

- Javio mi se pre šest meseci. Pitao me je da li je to moja kuca, pošto sam imala sliku sa njom. Pitao me je šta slušam, gde idem na raspust. Pitala sam ga šta radi, gde ide u školu.. Kazao mi je da mu je tata muzički menadžer. Rekao mi je čime mu se i mama bavi, ali ne sećam se - ispričala je ova devojčica.

Sa slučajem ove devojčice upoznat je i MUP, odakle i ovi podaci za film. Sa "Sašom" se dopisivala celo polugodište.

- I, onda je predložio da se vidimo. Rekao je da će doći on ispred škole. Sačekaće me.

Došao je i taj momenat. S leđa joj se pojavio stariji bucmasti čovek.

- Rekao mi je da je on Sašin tata, da je on na treningu, pa da ga ne bi čekala da idu kolima po Sašu. Odvezao me je u neku kuću, u neku vikendicu. Pitala sam gde je Saša. "Nema, Saše. Sa mnom si se sve vreme dopisivala". Rekao mi je da se skinem. Onda me je silovao tri puta, tukao me je, grozno je bilo. Rekao mi je i da će me ubiti ako nekome kažem - ispričala je ova devojčica.

Kada je silovatelj otišao, i ona je otišla kući, ali je sve rekla mami i tati.

- On je sada u zatvoru, ali ja i dalje to sanjam - kazala je ona.

Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić" kazao je da je u kontaktu sa ovom devojčicom. Kazao je da se devojčica fizički oporavila, ali i dalje ne sme da izađe sama na ulicu iako su od ovog ružnog događaja prošle 4 godine.

- Devojčica mi je rekla da je pre ovog događaja jedva čekala da dođe kući i da bude u komunikaciji sa njim. Kada bi bila tužna a roditelji zauzeti svojim stvarima, on je uvek bio tu. Devojčica mu se par puta požalila, a on bi joj rekao "pa ja sam tu, nemoj da brineš". Rekla mu je da je htela da ide za vikend na neki rođendan ali da joj roditelji nisu dozvoli. On bi joj na to rekao da su oni staromodni, da danas niko ne dolazi kući pre ponoći, ili jedan sat iza ponoći - ispričao je Jurić.

Na ovoj tribini pušten je još jedan film, po istinitoj priči, čija se radnja dešavala u Beogradu i centralnoj Srbiji. U njemu je devojčica nasamarila jednog mladića. Prvo ga je zavela, naterala ga je da joj pošalje nage fotografije, a zatim krenula da ga ucenjuje da će ih objaviti ako joj ne uplati 100 evra.

Tri meseca joj je plaćao, a kada jednom to nije učinio njegove fotografije su osvanule na internetu gde ih ima i danas.

- Dakle, nisu samo devojčice ugrožene. Ugroženi su i dečaci. Mi sada zastupamo jednog dečaka od 16 godina, postao je žrtva dve godine ranije - kazao je Jurić.

Skrenuo je pažnju prisutnim učnicima u sali da je jako bitnu da svoje lozinke na društvenim mrežama podele sa roditeljima, ili sa nekim kome veruju.

- Prva stvar koju mi je policija tražila kada je Tijana nestala jeste da im dam njene lozinke društvenih mreža. Šta će meni njena lozinka? Ona je super dete, nikada nismo imali problema sa njom, ali kada se desi takva stvar jako je bitna. Zato podelite sa roditeljima, tetkom, i dogovorite se da ne čeprkaju po njima - posavetovao je Jurić.

Bonus video:

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.