ZA SMRT BEBE - 12 MESECI! Jovana Đ. (22) iz Brusa osuđena zbog ubistva novorođenčeta
Poslednji pretres na sudu je bio 17. novembra prošle godine, Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

PRIZNALA KRIVICU

ZA SMRT BEBE - 12 MESECI! Jovana Đ. (22) iz Brusa osuđena zbog ubistva novorođenčeta

Na suđenju je ponovila svoj iskaz iz istrage, ispričala kako se sve dogodilo, a rekla je da se kaje i da nije trebalo tako da postupi

Objavljeno:

Meštanka Batota kod Brusa, Jovana Đ. (22) nepravosnažno je osuđena na 12 meseci zatvora za ubistvo pri porođaju deteta, a o žalbama oglašenim na presudu Osnovnog suda u Brusu odlučuje Viši sud u Kruševcu, saznaju "Novosti".

Poslednji pretres na sudu bio je 17. novembra prošle godine, kada je okrivljena priznala krivicu.

- Na suđenju je ponovila svoj iskaz iz istrage, ispričala kako se sve dogodilo, a rekla je da se kaje i da nije trebalo tako da postupi, kao i da je sve uradila usled poremećaja izazvanog porođajem - navodi izvor "Novosti".

Kako je, između ostalog, navedeno u optužnom predlogu, okrivljena je 18. aprila prošle godine, u uračunljivom stanju, pri čemu je bila svesna svoga dela i htela je njegovo izvršenje, usmrtila svoje muško dete neposredno posle porođaja u kupatilu porodične kuće.

- Zatim je rukom otkinula pupčanu vrpcu i bebu, dok je davala znake života, zamotala u peškir i stavila je u PVC kesu od praška i tom prilikom novorođenom detetu nanela povrede glave - navodi se u optužnom predlogu.

Za ceo slučaj saznalo se kada je devojka potražila pomoć ginekologa u Domu zdravlja, žaleći se na bolove i krvarenje. Doktoru je bilo sumnjivo što pacijentkinja ne želi da sarađuje, a nakon pregleda zaključio je da se porodila. Pozvao je policiju, a porodilja je bila zbrinuta u Opštoj bolnici u Kruševcu. U međuvremenu, policija je na smetlištu, na stotinak metara od kuće okrivljene, našli posteljicu i deo pupčane vrpce, a dan kasnije i mrtvu bebu.

NIKO NIJE ZNAO DA JE BILA TRUDNA

Ukućani okrivljene, odnosno nepravosnažno osuđene porodilje, rekli su da nisu znali za trudnoću, što je bio slučaj i sa ocem bebe, budući da je Jovana u međuvremenu prekinula vezu sa njim.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.