PIJANI I DROGIRANI VOZAČI NE HAJU ZA ZAKON I SMRT: Crne tačke u sprskom gradu postaju sve češće
Policija / Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

NISU SE OPAMETILI

PIJANI I DROGIRANI VOZAČI NE HAJU ZA ZAKON I SMRT: Crne tačke u sprskom gradu postaju sve češće

Nišlija koji je vozio pod dejstvom kanabisa, kažnjen je sa 20.000 dinara, šest meseci zabrane vožnje i sa osam kaznenih poena

Objavljeno:

Protiv dvadesetdvogodišnjeg Nišlije podneta je prekršajna prijava zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i određeno mu je zadržavanje do 12 sati.

Kako je saopštila niška Policijska uprava, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su sinoć prilikom redovne kontrole saobraćaja u centru grada zaustavili vozača automobile "seat", koji je vozio pod uticajem narkotika.

Kako saznajemo, testiranjem je ustanovljeno da je mladić koristio kanabis.

Na istom mestu u ulici Nikole Pašića, jedan mladić je i prošlog vikenda zatečen drogiran za volanom. Kako je tada saopštila policija, dvadesettrogodišnji vozač automobila "BMW" je bio pod uticajem marihuane. Takođe, prošle subote u Zaplanjskoj ulici alkotestiran je tridesetšestogodišnjak koji je bio za volanom vozila "volksvagen polo". Alkotest je pokazao da je u krvi imao 2.04 promila alkohola, što se smatra stanjem teškog pijanstva, a vozača čini potpuno nesposobnim za bezbedno upravljanje vozilom.

Sudija za prekršaje je izrekao kazne obojici nesavesnih vozača. Kako je potvrdio predsednik niškog Prekršajnog suda Mišel Marković, vozač koji je upravljao automobilom sa 2.04 promila alkohola kažnjen je kaznom zatvora od 30 dana, zabranom upravljanja vozilom u trajanju od devet meseci a dobio je i petnaest kaznenih poena. Nišlija koji je vozio pod dejstvom kanabisa, kažnjen je sa 20.000 dinara, šest meseci zabrane vožnje i sa osam kaznenih poena.

Niška policija je apelovala na vozače da se ponašaju odgovorno da poštuju saobraćajne propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

- I pored tragičnog događaja koji se dogodio 4. januara ove godine a koji je za posledicu imao stradanje dva pešaka, pojedini učesnici u saobraćaju i dalje čine najteže prekršaje - upozorila je u svom saopštenju niška Policijska uprava.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.