Legija na suđenju za ubistvo Ćuruvije: Da li je on ključni svedok koji će rešiti misteriju?
Foto: Profimedia

Dugo čekani iskaz

Legija na suđenju za ubistvo Ćuruvije: Da li je on ključni svedok koji će rešiti misteriju?

Osim Ulemeka, u istom terminu kao svedoci po predlogu optužbe, trebalo bi da budu ispitivani "zemunci" braća Simovići, Miloš i Aleksandar. Svoje iskaze istražnim organima, Ulemek i Simovići dali su prvi put pre nešto više od dve i po godine
Objavljeno:

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija trebalo bi da svedoči 26. i 27. septembra pred Specijalnim sudom u Beogradu na suđenju četvorici bivših pripadnika Državne bezbednosti, osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine, piše novosadski Dnevnik.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Osim Ulemeka, u istom terminu kao svedoci po predlogu optužbe, trebalo bi da budu ispitivani "zemunci" braća Simovići, Miloš i Aleksandar.

Svoje iskaze istražnim organima, Ulemek i Simovići dali su prvi put pre nešto više od dve i po godine.

Sredinom januara 2014. godine iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno da je iskaz Milorada Ulemeka "bitno doprineo pomaku u istrazi slučaja Ćuruvija i pokretanju istrage protiv sada optuženih".

Suđenje u slučaju ubistva Ćuruvije nastavlja se 23. septembra, a među nekoliko pozvanih svedoka je i bivši bezbednjak Zoran Mijatović, koji je posle petooktobarskih promena 2000. godine, tokom 2001. godine bio zamenik tadašnjeg načelnika RDB Gorana Petrovića.

(Espreso.co.rs / Dnevnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.