PUT VELJE NEVOLJE DO PRIMORJA: Otišao kod kavčanina na slavu, pokušali da ga ubiju, hapsili ga u oba smera (VIDEO)
Put Velje Nevolje, Foto: Espreso.co.rs

šta se dešava

PUT VELJE NEVOLJE DO PRIMORJA: Otišao kod kavčanina na slavu, pokušali da ga ubiju, hapsili ga u oba smera (VIDEO)

Službenici UP u saradnji sa SDT-om osujetili su plan kriminalne grupe da u Tivtu izvrše ubistvo Belivuka, koji se više od sedam dana nalazio u Kotoru.

Objavljeno:

Veljko Belivuk, vođa navijača Partizana, ali i blizak kavačkom klanu otputovao je 19. januara u Crnu Goru na slavu Radoja Zvicera inače jednog od glavnih u kavačkom klanu i od tada kreće opšti haos po primorju.

Pri samom dolasku u Crnu Goru, Velja Nevolja sa svojim saputnikom Markom Miljkoviće odmah je priveden u stanicu policije kao bezbednosno interesantna osoba, zajedno sa Zvicerom. Ubrzo su saslušani i pušteni na slobodu.

Međutim, već nakon tri dana crnogorski mediji počeli su da izveštavaju o pokušaju likvidacije vođe navijača.

Bonus video:

Naime, službenici UP u saradnji sa SDT-om osujetili su plan kriminalne grupe da u Tivtu izvrše ubistvo Belivuka, koji se više od sedam dana nalazio u Kotoru.

Belivuk je nakon toga završio u crnogorskom Tužilaštvu i saopštio je istražiteljima da ne zna šta bi mogao biti motiv napada na njega kao i da ne poznaje osumnjičene. Među osumnjičenima za pokušaj ubistva našao se Tivćanin Radovan Stanišić, koji je sumnjičen za pljačku Erste banke 2019. godine, ali i Mile Jovanović i još tri osobe.

Mediji spekulišu da je u pitanju rat klanova odnosno da su škalajrci ozbiljno rešili da iskoriste Veljinu posetu u Crnoj Gori.

Radoje Zvicer
foto: Privatna arhiva

Nakon pokušaja likvidacije u Tivtu, stiže vest iz Budve gde je navodno tokom prošlog vikenda sprečeno i ubistvo Marka Ljubiše zvanog Kan, a zbog pripremanja likvidacije uhapšeni su srpski državljani.

Istog dana kada su napadači pokušali da "skinu glavu" Velji Nevolji pokušana je i likvidacija vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelan.

Prema informacijama iz istrage, kako navodi crnogorski dnevnik, Kašćelan je tog dana trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu. Plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili.

Kašćelanu je tog dana bilo zakazano suđenje u podgoričkom Višem sudu gde odgovara za pranje novca, ali je otkazano.

Veljinim nevoljama nije došao kraj. Kako je danas sleteo u Srbiju zajedno sa svojom desnom rukom Markom Miljkovićem i članovima obezbeđenja tako ga je srpska policija privela i odvela na razgovor, a na stolu će biti pitanja: sa kim se sastao i kada na primorju, ali i zbog čega.

PRIJATELJSTVO VELJE NEVOLJE I ZVICERA

Kako bi pariraLI "škaljarcima" vođe kavačkog klana na čelu sa Radoje Zvicerom blisko su se povezale sa kriminalnim grupama na području Beograda i navijačkom grupom "Janjičari" koju, od ubistva Aleksandra Stankovića poznatijeg kao Sale Mutavi, prevodi Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja. Belivuk je brzo postao glavni čovek "kavačkog klana" na području Srbije, a posebno Beograda.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.