AKCIJA POLICIJE KAKVA SE NE PAMTI PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA! Uhapšena četvoročlana organizovana grupa!
Foto: Profimedia, Dado Djilas

AKCIJA POLICIJE

AKCIJA POLICIJE KAKVA SE NE PAMTI PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA! Uhapšena četvoročlana organizovana grupa!

Policija je prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni pronašla opremu za izradu falsifikovanog novca, veću količinu izrađenih falsifikovanih novčanica i onih koje su u fazi izrade

Objavljeno:

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji i po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su R.B. (1971), Ž.D. (1973), P.S. (1964) i D.G. (1980) osumnjičene da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca.

Policija je prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni pronašla opremu za izradu falsifikovanog novca, veću količinu izrađenih falsifikovanih novčanica i onih koje su u fazi izrade, nelegalno oružje, i falsifikovane službene isprave, pa će protiv R.B. biti podneta i krivična prijava za krivična dela falsifikovanje isprave i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

R.B. se sumnjiči da je kao organizator kriminalne grupe koja je delovala od jula 2020. godine pribavio ofset mašinu, materijal i opremu za izradu lažnih novčanica apoena 10, 50 i 200 evra i 1.000 kuna, kao i da je pomoću Ž. D., P. S. i D. G. lažni novac pustio u opticaj.

Kako se sumnja, R.B. je u iznajmljenom lokalu u Pančevu instalirao deo opreme za izradu falsifikovanog novca, dok je ofset mašinu i ostatak štamparske opreme instalirao u svojoj kući u ovom gradu.

P.S. se sumnjiči da je izrađivao lažne novčanice, koje je R.B. potom davao Ž.D. i D.G. radi pronalaženja zainteresovanih osoba za kupovinu falsifikovanog novca, dalju distribuciju i stavljanje u opticaj.

Policija je uhapsila osumnjičene prilikom pokušaja primopredaje novca u Beogradu, prilikom čega je R.B. pružao otpor, zbog čega se tereti i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe se sumnjiče da su u novembru i decembru 2020. godine stavili u opticaj oko 40.000 evra, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 11.000 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.