ODLOŽEN POČETAK PONOVLJENOG SUĐENJA UROŠU JANKOVIĆU! Predsednik opštine Čukarica optužen za prevaru slavnog GOLMANA
Uroš Janković, Foto: Youtube/printscreen

odlaganje suđenja

ODLOŽEN POČETAK PONOVLJENOG SUĐENJA UROŠU JANKOVIĆU! Predsednik opštine Čukarica optužen za prevaru slavnog GOLMANA

Takođe se nije prudružio krivičnom gonjenju i nije istakao odštetni zahtev prema Jankoviću.

Objavljeno:

U Specijalnom sudu u Beogradu za 9. februar je odložen početak ponovljenog suđenja nekadašnjem potpredsedniku opštine Čukarica Urošu Jankoviću povodom optužbi da je učestvovao u prevari golmana Vladimira Stojkovića u vezi sa prodajom placeva na toj opštini.

Suđenje mu se ponavlja po nalogu Apelacionog suda, koji je u novembru prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Janković bio proglašen krivim.

Za prevaru golmana u vezi sa spornom prodajom placeva na opštini Čukarica na osnovu priznanja krivice i sporazuma sa tužilaštvom za organizovani kriminal već su osuđeni samozvani advokat Vladimir Djurković i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović.

Đurković je dobio 19 meseci zatvora i novčanu kaznu od milion dinara zbog krivičnih dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "prevara u produženom trajanju", a Stefanović godinu dana kućnog zatvora zbog krivičnog dela "prevara".

Inače, tri parcele nisu sporne i njih je Stojković otkupio od pravih vlasnika preko osumnjičenih, što nije bio nezakonit posao.

Stojković, koji ima status oštećenog u ovom procesu, na suđenju u junu 2019. rekao da ga Janković nije prevario, već drugi optuženi koji su već priznali krivicu.

Takođe se nije prudružio krivičnom gonjenju i nije istakao odštetni zahtev prema Jankoviću.

Sudsko veće međutim nije poklonilo veru novom iskazu golmana, već prvom datom ranije, koji nije išao u prilog Jankoviću.

Tokom postupka pregledan je snimak iz restorana u kojem su 7. novembra 2016. Janković, Djurković i Stefanović susreli sa Stojkovićem.

Na snimku se vidi da Janković ne uzima koverat od Stojkovića, dok druga dvojica to čine.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.