KRVAVI PIR U POPOVCU:Izbo troje komšija pa s krvavim nožem u ruci jurio devojčicu i sve to zbog komšijskog PSA?
Razlog za krvavi pir nalazi se u Dodićevom psihijatrijskom stanju, Foto: Tanjug

ŠOK

KRVAVI PIR U POPOVCU:Izbo troje komšija pa s krvavim nožem u ruci jurio devojčicu i sve to zbog komšijskog PSA?

Otilija kaže da već više od godinu dana žive u strahu od Dodića koji im je već pretio i pokazivao netrpeljivost

Objavljeno:

Prvo je izbo mog sina, pa snajku. Onda je krenuo i za četvorogodišnjom unukom koja je bila sa njima da i nju izbode nožem. Juče je moglo dete da strada, on je išao na to da ih pobije sve. Sreća što ih nije dohvatio, što su ih ubacili u hodinik komšijine kuće...

Ovako za "Blic", još u šoku zbog preživljenog stresa, govori Otilija Mičić iz Popovca, čijeg je sina i snaju Aleksandra (39) i Mariju (35) Mičić juče popodne nožem izbo psihijatrijski bolesnik Saša Dodić (50) iz Popovca kod Niša. Njena četvorogodišnja unuka S. M. uspela je da umakne nožu pomahnitalog čoveka zahvaljujući komšiji Saši Iliću (46) koji je i sam izboden u pokušaju da ih zaštiti.

Razlog za krvavi pir po svemu sudeći nalazi se u Dodićevom psihijatrijskom stanju, a okidač je bilo to što je, kako pričaju meštani, Dodiću smetalo što komšijin pas juri njegove mačke!

Otilija kaže da već više od godinu dana žive u strahu od Dodića koji im je već pretio i pokazivao netrpeljivost.

- U decembru prošle godine išla sam sa unukom kada je on istrčao na ulicu iz sobe i počeo da viče: „udari me, udari me“. Prvo me je psovao. Rekao je: „do ovde ste mi došli“, prelazeći prstom preko grkljana. Smeta mu što on čuva mačke, a mi imamo ovog malog psa jazavičara, ali je on uglavnom na povocu, ali kada ga pustimo nekad izađe iz dvorišta. Smeta mu i to što i sin i unuk i ja vozimo motor. Gledali smo da izbegavamo da prolazimo pored njegove kuće. Juče su Aleksandar i Marija sa četvorogodišnjom ćerkom krenuli da šetaju kada ih je presreo i počeo da psuje. Sin mu je odbrusio i rekao: „Ako nešto imaš obrati se meni, ne smemo na ulicu da izađemo od tebe, dosta više“. Nije prošlo 10 minuta, kada su se vraćali napao ih je nožem - priča Otilija.

Dodić je sa kuhinjskim nožem u rukama čekao da ponovo naiđu.

- Moj sin se nije nadao tome. Prvo je Aleksandra oborio na zemlju i izbo ga, iznenadio ga je, pa kada je video da je njega onesposobio, krenuo je na snaju Mariju koja je počela da doziva pomoć. To se desilo ispred kuće komšije Saše Ilića koji je odmah izašao napolje sa još jednim komšijom Acom. Uhvatili su unuku i snaju i ubacili ih u hodnik Sašine kuće. Međutim pomahnitali Dodić je već zakačio Mariju nožem... - priča ona i dodaje:

"Saša je hteo da ga smiri, ali je i njega izbo nožem. Računao je valjda daje mu hranu, pomaže mu kada zatreba, mislio je da će ga poslušati".

- On živi sam, roditelji su mu umrli, mlađi brat je u psihijatrijskoj ustanovi, žena ga je ostavila... On je potpuno izgubljen čovek, ne bi smeo da bude na slobodi. Pretio je i drugima u komšiluku još prošle godine. Više od godinu dana živimo u strahu - kaže Otilija.

Milivoje Mitić, prvi komšija Saše Ilića i njegov brat od ujaka, kaže da je njegov sin Aleksandar Mitić spasio devojčicu od pomahnitalog Dodića, tako što ju je ubacio u hodnik Sašine kuće.

- Posvađali su se zbog mačke, jer kuče Mičića navodno juri Dodićeve mačke. Prvo je njih ubo nožem tamo ispred kuće pa je došao za detetom, hteo je da ga zakolje. Moj sin Aleksandar je ubacio dete u kuću, a Saša Ilić se uhvatio za kvaku i nije puštao vrata. Dodić nikada nije pravio probleme Saši Iliću jer mu je on pomagao dosta, budući da živi sam, od socijalne pomoći. Ali čovek nije što bi se reklo "u normalu", da juriš dete nožem, to je van pameti - priča Mitić.

"Davao mu je hranu, a on ga je izbo"

Jedan od meštana kaže da je Saša Ilić bio ubeđen da će ubediti Dodića da stane sa napadom, što ga je skupo koštalo, jer je i sam u napadu najteže ranjen.

- Ilić je toliko bio ubeđen da će komšija Dodić da ga posluša, pošto je kod njih i jeo i pio, pomagali su ga na sve načine. Čak su mu i prali stvari. Saša je držao vrata, jer su u kuću uvukli ranjenu Mariju i četvorogodišnju devojčicu koja je uspela da pobegne. Saša ga je ubeđivao da odustane, držeći vrata. Kažu da je Dodić u jednom trenutku spustio nož i Saša je pomislio da je uspeo da ga smiri, a on ga je tada ubo mučki dva puta na vratima. Držao je vrata i nije mogao da se brani. Izboden je iako sa Dodićem nije imao nikakav konflikt. To je jedan dobar čovek koga nijedan rat nije zaobišao a i dalje je bez posla i izdržava se preko povremenih poslova - kaže jedan od meštana.

Ilić najteže povređen

Kako je "Blic" pisao Saša Ilić je najteže povređen u napadu Dodića on je zadobio zadobio povredu trbuha i jetre, zbog čega je juče hitno operisan, a nakon operacije, u nedelju popodne, bio je vitalno stabilan. Marija Mičić (35) je ubodena u levu stranu grudnog koša te joj je odmah urađena torako drenaža, pa je i ona bila trenutno stabilno, i u nedelju popodne nije bila neposredno životno ugrožena. I njen suprug Aleksandar Mičić (39) zadobio je penetrantnu povredu na levoj strani grudnog koša koja je sanirana pa i on nije bio životno ugrožen i hospitalizovan je, kao i Marija, radi dalje opservacije.

Dodić je nakon krvavog pira pobegao, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila. On se sumnjiči da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju i po nalogu Višeg javnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden na saslušanje.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.