ŽESTOK SUKOB U JUTARNJEM PROGRAMU! Jurić 9 meseci znao za zlostavljanje Milene, advokatica ga odmah napala...
Igor Jurić i Gordana Božilović, Foto: Printskrin: TV Pink

šok

ŽESTOK SUKOB U JUTARNJEM PROGRAMU! Jurić 9 meseci znao za zlostavljanje Milene, advokatica ga odmah napala...

"Pre 9 meseci sam saznao za ovo, imali smo nekoliko razgovora i sa pravnim timom i to je zaista jedan težak proces", rekao je Jurić

Objavljeno: 18.01.2021. 11:36h

Optužbe za seksualno zlostavljanje koje su rezultirale i hapšenjem profesora glume Mike Aleksića odjeknule su u javnosti poput bombe. Ovaj slučaj doveo je i do žučne rasprave u Jutarnjem programu na Pinku, gde je glavno pitanje bilo "zašto se čekalo", a oko koga su se verbalno sukobili Igor Jurić i advokatica Gordana Božilović Petrović, inače nekadašnji sudija.

Naime, Igor Jurić ispričao je da je u kontaktu sa porodicom, a u vezi sa ovim slučajem, već 9 meseci.

- Pre 9 meseci sam saznao za ovo, imali smo nekoliko razgovora i sa pravnim timom i to je zaista jedan težak proces. Moram i ovog puta da se zahvalim i Mileni i porodici koji zaista nose jedan ogroman teret - objasnio je Jrić.

Međutim, advokatica je, potom, prigovorila.

- Moram se nadovezati. Vi kažete znali ste 9 meseci, nije se prijavilo. Molim vas, kako može neko da zna za tako ozbiljno krivično delo da ne prijavi. Neprijavljivanje krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti... - objašnjavala je.

Međutim, Jurić se upleo pokušavajući da se odbrani.

- Čekajte, razgovarali smo sa porodicom - kazao je Jurić.

-  Ne mislim sada na vas direktno, nego uopšte govorim - nastavila je advokatca i potom dodala:

- Neprijavljivanje krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti predstavlja krivično delo.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Printscreen/Youtube

U tom međusobnom upadanju u reč, Jurić je uspeo da preuzme "kontrolu".

- Čekajte, vi očigledno niste razumeli. Pa, vi ste rekli 9 meseci, konkretno ste na mene mislili. Čekajte samo, čekajte samo, ja moram sada da prekinem to, zato što je reč stvari koja je vrlo ozbiljna. Evo, vi ste žena, pa mi sada recite. Ako vama dođe žrtva i zatraži vam savet i kaže kroz šta je prošla i možda kroz šta prolazi i treba joj pomoć da se ohrabri, jer nema možda način posle da živi, nema sigurnost, nema utočište, nema ekonomske uslove... - govorio je Jurić.

- Pa tu su psiholozi, psihijatri, sociolozi - umešala se ponovo advokatica.

- Pa dobro pustite me samo da završim, jesam li vas prekinuo gospođo, ja vas molim samo da kažem... - nastavio je Jurić.

- Nemojte biti tako agresivni, nema potrebe, nastavljamo priču, ne znam zašto tako reagujete, to su stručni timovi koji rade, znate, ja sam bila sudija... - nastavila je ona.

Međutim, Jurić je objasnio šta je hteo da kaže.

- To je jedan težak roces, vi treba da ohrabrite žrtvu da ona izađe i da kaže. Ona je to čuvala u sebi sve te godine. I odjednom se odluči na taj korak. I nalazi način i traži sigurnost i želi da joj društvo pomogne i da se ona na najbolji način izbori sa tim. Evo, sad je sudski proces u toku gde mi zastupamo dečaka koji je sa 14 godina bio predmet silovanja. Znate koliko je trajao proces da ga ubedimo da on svedoči i da iznese sve to. On se plaši. Najlakše je meni da kažem "Ovaj dečko, ova devojka, oni su žrtva silovanja". Oni nisu spremni, oni će reći "to nije tačno" i tu je priča gotova. To je jedan odgovoran, dug, težak i mukotrpan proces i jako zahtevan proces. Mi u sistemu nemamo način da zaštitimo žrtve. Zbog toga su se ti ljudi, poput ovog čoveka, osilili, ohrabrili, jer su videli da sannkcije nisu adekvtne, da sudski procvesi dugo traju i da sama žrtva odustane od procesa. Za neke slučajeve koje znamo, pa čekamo te devojke i te žene kažu "hoću da svesočim" - kazao je Jurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media