U VATRENOJ STIHIJI NEMA POVREĐENIH: Izgoreo krovni deo kuće u Leksovcu
Zapalio se krovni deo kuće, Foto: Printscreeen/Twitter

Bez povređenih

U VATRENOJ STIHIJI NEMA POVREĐENIH: Izgoreo krovni deo kuće u Leksovcu

Pripadnici leskovačke Vatrogasne spasilačke jedinice su za manje od pet minuta izašli na teren i započeli gašenje vatrene stihije

Objavljeno:

U leskovačkom naselju Slavko Zlatanović, u Ulici Mileta Ćalovića, izgoreo je krovni deo jedne kuće, a požar se veoma brzo širio i za pola sata je zahvatio komletnu površinu krova ovog dvospratnog stambenog objekta.

Pripadnici leskovačke Vatrogasne spasilačke jedinice su za manje od pet minuta izašli na teren i započeli gašenje vatrene stihije. Oni su uspeli da ovaj požar lokalizuju i da ga stave pod kontrolu kako ne bi ugrozio i okolne objekte.

- Do požara je došlo u krovnom delu kuće. Intervenisali smo sa tri vatrogasna vozila i šest vatrogasaca koji su požar stavili pod kontrolu, a uzrok za sada nije poznat. Najvažnije je da nema povređenih osoba. U ovakvim situacijama do požara dolazi obično iz dimovodnog kanala, pa je pretpostavka da je to i sada slučaj, ali će tačan uzrok biti poznat tek posle istrage – kazao je Ivica Ranđelović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave u Leskovcu.

Požar je izbio nešto posle 14 sati. Iako su vatrogasci intervenisali veoma brzo vatra se širila, a izgorela krovna konstrukcija se urušavala što je otežavalo rad vatrogasaca.

Prema nezvaničnim informacijama, u objektu zahvaćenim požarom niko ne živi, a njen vlasnik se bavi pijačnom i prodajom na veliko. Deo ovog objekta je navodno služio kao skladište te robe, ali taj prostor, prema nezvaničnim infromacijama, nije zahvaćen vatrenom stihijom. Požar na ovom objektu pretio je da ugrozi i susednu kuću, ali se zahvaljujući pravovremenoj i efikasnoj reakciji vatrogasaca to nije desilo.

- Moguće je da se neki deo kuće ipak grejao, iako vlasnici nisu u njemu stalno boravili, pa su požar izazvale varnice iz dimnjaka ili je došlo do kvara na električnim instalacijama – spekulisali su okupljeni meštani.

Vatrogasci su i posle stavljanja požara pod kontrolu ostali na licu mesta kako bi sprečili eventualnu ponovnu pojavu vatre, a ekipe koje treba da utvrde tačak uzrok ovog događaja, koji je uznemirio meštane, izaći će na teren tek kada požar bude potpuno ugašen.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.