NI 22 GODINE KASNIJE NIŠTA NE ZNAMO: Arkan je ubijen, a o pozadini likvidacije nema onformacija
Željko Ražnatović Arkan, Foto: EPA

U FOKUSU

NI 22 GODINE KASNIJE NIŠTA NE ZNAMO: Arkan je ubijen, a o pozadini likvidacije nema onformacija

Željko Ražnatović Arkan i 22 godine posle likvidacije izaziva pažnju medija

Objavljeno:

Njegovi egzekutori su uhapšeni i osuđeni, ali kompletna pozadina njegovog ubistva nikad nije do kraja rasvetljena.

Glave mu nisu došle ni NATO bombe, koje su, prema navodima TV Prve, ciljano išle na njega, a ubio ga je bivši policajac u separeu hotela Interkontinental, gde je Ražnatović tog 15. januara 2000 sedeo sa prijateljima.

Narodni poslanik, vlasnik FK, komandant SDG, sve to je bio, ili kako se to danas kaže kontraverzna ličnost. Koliki je njegov uticaj i posle 22 godine govori i to da veliki proizvođač automobila naziv za svoj model Arkana ne koristi na ovim prostorima, jer smatraju da i dalje nije preporučljivo. U svakom slučaju njegovo ubistvo pokrenulo je niz događaja u srpskom podzemlju.

Prvi novinar koji je stigao ne mesto zločina bio je Mladen Mijatović. On je za TV Prvu rekao da je bio šokiran saznanjem da je ubijen Željko Ražnatović Arkan koji je važio za moćnu osobu, koja je veliku pažnju posvetila ličnoj bezbednosti.

"Prijateljstvo njegovog oca, oficira JNA, sa Stanetom Dolancom, prvim čovekom UDBE u Jugoslaviji, otvorilo je granice mladom Arkanu, koji se pored angažovanja za državu, bavio i kriminalom sa tada najvećim imenima srpskog i evropskog podzemlja. Do izbijanja rata na ovim prostorima, šira javnost nije znala ko je Arkan. Devedesetih, svi znaju ko je Arkan, ne samo u Srbiji", navodi.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.