STRAŠNE SLIKE IZ SRPSKOG SELA: Urušio se krov na štali, UBIO MU TRI KRAVE (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA

strašno!

STRAŠNE SLIKE IZ SRPSKOG SELA: Urušio se krov na štali, UBIO MU TRI KRAVE (FOTO)

Sve se desilo tokom noći

Objavljeno: 07:47h

Težak, ogroman sneg koji je prethodnih dana okovao prijepoljski kraj uzeo je svoj danak. Od siline snežnog pokrivača urušio se krov na štali Mithada Žigovića iz Brodareva i ubio mu tri krave, dok se veterinari bore za život četvrte, a koju će najverovatnije morati da uspavaju.

„Sve se desilo tokom noći. Urušio se krov na montažnoj štali i usmrtio tri krupne životinje, koje su bile na sredini, a ostale koje su bile u uglovima štale su se spasile“, rekao je za RINU Armin Mujezinović iz Prijepolja koji je sa svojom humanitarnom organizacijom pomogao Žigovićima.

Četvoročlana porodica živi od prodaje sira, to im je jedini izvor prihoda, tako da je ovo veliki gubitak za njih. Zahvaljajući dobrim ljudima koji su se već pokrenuli, skupljen je novac da se izgradi nova štala za stoku koja je preostala.

„Stoku su primile komšije, a mi smo skupili blizu dve hiljade eura, kao i materijal, tako da ćemo čim to vremenske prilike dozvole, početi za izgradnjom nove štale. Žigovići se nadaju da će daljom reprodukcijom ponovo proširiti svoj stočni fond“, kaže Mujezinović.

Krave
foto: RINA

Mithad (33) sa suprugom je odlučio da ostane na selu, dobili su dve kćerkice i ne nameravju da napuste rodno mesto iako uslovi nisu zadovoljavajući. Zbog lošeg prilaznog puta ne mogu da prodaju mleko jer nakupci ne dolaze, žive od prodaje sira i teladi. Teško je, ali se ipak ne žale, već rade.

Nadležna komisija obavila je svoj deo posla i lokalna samouprava pomoći će koliko je u mogućnosti da Žigovići prevaziđu ovaj udarac na njihov ionako, skroman budžet.

(Espreso.co.rs/rina.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.