INTERPOL GA TRAŽIO ZA TEŠKO UBISTVO NAVIJAČA! Novosađanin je pao u Banjaluci, a sada ima samo 1 ŽELJU!
Stefan Stefanović, Foto: MUP

šok

INTERPOL GA TRAŽIO ZA TEŠKO UBISTVO NAVIJAČA! Novosađanin je pao u Banjaluci, a sada ima samo 1 ŽELJU!

U okviru akcije "Logan" izvršen pretres stana u Banjaluci, koji je koristio begunac S. S. pri čemu je pronađeno 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane

Objavljeno:

Stefanu Stefanoviću (28), koji je pre dva dana uhapšen u Banjaluci, a za kojim je Interpol tragao zbog teškog ubistva navijača Vojvodine, Milana Pribakovića, određen je ekstradicioni pritvor.

- Pritvor po ovom rešenju može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke Suda BiH, a najduže šest meseci, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 11.01.2021. godine do 11.07.2021. godine - rečeno je za Telegraf u sudu BiH.

Kako se saznaje, na ročištu održanom u sredu Stefanović se izjasnio da u Srbiju želi biti izručen u pojednostavljenom postupku.

Stefanović je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Pribakovića, a sada se tereti i zbog krivičnog dela nezakonita proizvodnja, posedovanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksploziva u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti.

Podsećamo, banjalučka policija u akciji "Logan" uhapsila je u utorak, a zajedno sa njim uhapšeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić iz Banjaluke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške beguncu od srpskog pravosuđe, a sumnja se da su bili umešani u i u trgovinu narkoticima, falsifikovanje isprava i druga krivična dela.

- Izvršenim proverama kroz službene evidencije utvrđeno je, da je za licem S.S. iz Novog Sada raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog počinjenog krivičnog dela teško ubistvo. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona kaže da je u okviru akcije "Logan" izvršen pretres stana u Banjaluci, koji je koristio begunac S. S. pri čemu je pronađeno 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane.

- Pronađena je i oduzeta veća količina novca, vaga za precizno merenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, kao i falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske na isto ime, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela - istakla je Mučibabić.

Ubijen u noćnom klubu

Milan Pribaković (29) upucan je oko 6 sati ujutru u novosadskom hotelu "Park". Bio je navijač Vojvodine. U istoj pucnjavi, drugi muškarac (31) ranjen je u stopalo.

Ekipa hitne pomoći pokušala je da reanimira Pribakovića, ali bezuspešno.

Ranjeni R.S. u pucnjavi prevezen je u Urgentni centar, a zatim je pušten kući nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru.ž

Stefanović je u odsustvu pre tri meseca osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.