KORONA ŠVERC! Kako su se krijumčari bogatili od pandemije? Carinici imaju glavnu caku uz pomoć koje ih provale
Ilustracija, Foto: Uprava carine

šok

KORONA ŠVERC! Kako su se krijumčari bogatili od pandemije? Carinici imaju glavnu caku uz pomoć koje ih provale

Podsetimo, ukupno 17.000 lažnih testova za korona virus zaplenjeno je u opsežnoj međunarodnoj operaciji usmerenoj protiv šverca pića, hrane i potencijalno opasnih medicinskih proizvoda, saopštio je Interpol

Objavljeno:

Krijumčari ne spavaju mirno ni u doba korone! Na samom početku pandemije šverca je bilo manje, međutim, kako je korona počela da steže obruč tako su ilegalni testovi dobili mesto na crnom tržištu, a nedavni slučaj falsifikovanja testova nas je podsetio na to.

Naime, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju uhapsili su J. Z. (36) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, dok su protiv četrdesetdvogodišnjeg sugrađanina kao i tridesetsedmogodišnje crnogorske državljanke podneli krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili isto krivično delo.

- U početku nije bilo krijumčarenja, pretpostavljam da je pandemija uticala na ceo svet, pa i na krijumčare. Kako smo se mi prilagođavali vanrednom stanju, tako su se i krijumčari prilagodili i vrlo brzo su krenuli sa svojim aktivnostima. No, i mi smo vrlo brzo imali rezultate u borbi protiv šverca, rekao je tada Rade Knežević, pomoćnik direktora Uprave carina.

Kako kaže, smatra da carinici pre svega moraju biti dobri psiholozi.

- Govor tela je nešto što je veoma bitno prilikom razgovora sa putnicima. To nam ukazuje da nešto možda nije u redu. Daje nam neku indiciju da baš njega izaberemo za pretres.

Podsetimo, ukupno 17.000 lažnih testova za korona virus zaplenjeno je u opsežnoj međunarodnoj operaciji usmerenoj protiv šverca pića, hrane i potencijalno opasnih medicinskih proizvoda, saopštio je Interpol.

Sredinom oktobra zaplenjeno je pedeset kompleta testova za koronu koje vozač autobusa nije prijavio za carinu Graničnom prelazu Gradina.

Krajem prošle godine dvojica muškaraca i žena uhapšeni su na graničnom prelazu Bajkovo kada su pokušali da iz Srbije u Hrvatsku pređu granicu sa falsifikovanim testovima na korona virus.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.