KAO SESTRA U HRISTU I KAO MAJKA POKAZIVALA JE LJUBAV: Reči vladike Teodosija na sahrani doktorke Sonje PARAJU DUŠU!
Potresne reči, Foto: Printscreen youtube

TUGA PREGOLEMA

KAO SESTRA U HRISTU I KAO MAJKA POKAZIVALA JE LJUBAV: Reči vladike Teodosija na sahrani doktorke Sonje PARAJU DUŠU!

Nežna i pažljiva, ali hrabra i uporna, dr Sonja je kao lekar lečila najmlađe, ali i one starije širom Kosmeta

Objavljeno: 20:08h

U porti manastira svetog Dimitrija, svetitelja po kojem nosi ime i njen sin, danas je upokojena dr Sonja Rakočević, pedijatar kliničko bolničkog centra u Gračanici koja je posle jednomesečne borbe sa korona virusom izgubilla onu najvažniju - životnu borbu.

Nežna i pažljiva, ali hrabra i uporna, dr Sonja je kao lekar lečila najmlađe, ali i one starije širom Kosmeta pružajući im nesebično lekarsku, ali i onu ljudsku pomoć i utehu.

Upravo zato je na njenom poslednjem ispraćaju, njen suprug, novinar i publicista Živojin Rakočević kazao da se od nje oprašta bezbroj kosovsko metohijske dece kojima je bila kao majka.

- Svi smo svedoci njene nesebične ljubavi. Kao majka i kao supruga, ali i kao sestra u Hriistu tu ljubav je pokazivala. Nije mislila o sebi i svom zdravlju, koliko je mislila o zdravlju dece za koju je bila zadužena i o kojoj je brinula. Isto tako je brinula o zdravlju svojih bližnjih, jer tom žrtvom i ljubavlju ona je pronašla sebe, ne u ovozemaljskom vremenom, koliko u onom večnom - kazao je vladika raško-prizrenski Teodosije na opelu koje je služio uz sasluženje oca Mihajla, igumana svetih Arhangela i paroha crkve Pokorva presvete Bogorodice u Babinom Mostu Aleksandra Našpalića.

Vladika je podsetio da je Sonja sa svojom porodicom, suprugom Živojinom, kćerkom Simonidom i sinom Dimitrijem često boravila u manastiru u Sušici nadomak Gračanice za koji je govorila da je “pravi raj” ne sluteći da će upravo ovo mesto i ova zemlja kosovsko-metohijska i osveštana zemlja ovog manastira primiti njeno telo, da će ova zemlja biti majka njenom telu, a da će Gospod uzeti njenu dušu u večna nebeska naselja, tamo gde obitavaju pravednici i oni koji su služili Bogu.

Da je dr Sonja bila posvećena veri i humanosti podsetili su i njnei prijatelji govoreći da je bila deo organizacije "Sveti Jovan Milostivi" sa monahinjom dr Irinom Petrović i doktorom Zvonkom Staševićem sa kojima je obilazila izolovane i zaboravljene, stare i nemoćne, noseći im lekove i pružajući lekarsku pomoć. Osim toga bila je aktivna i u italijanskoj organizaciji "Prijatelji Dečana" odvodeći brojne mališane sa Kosmeta u Italiju odakle su se vraćali izlečeni. Ali njoj, na žalost, nije bilo pomoći.

Preminula je na Božić u jutarnjim satima, a sahranjena na svetog Stefana. Komemorativni skup povodom smrti dr Sonje Rakočević održaće se u ponedeljak, 11. januara u gračaničkom Domu kulture.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.