BUHI IZREČENA PRVOSTEPENA PRESUDA: Radi se o ubistvu u 'Gondoli'
Policija / ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

NAKON PONOVLJENOG SUĐENJA

BUHI IZREČENA PRVOSTEPENA PRESUDA: Radi se o ubistvu u 'Gondoli'

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Vojnović je kazala da sada pokojni Škrbić i Miloš Buha nikada nisu bili u sukobu

Objavljeno:

Miloš Buha (48) iz Stepanovićeva, nakon ponovljenog suđenja pred Višim sudom u Novom Sadu, prvostepenom presudom je oslobođen optužbe za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića (40) iz Kaća, 22. maja 2014. godine u novosadskom restoranu "Gondola". Istom odlukom ukinut mu je pritvor.

Njegov prezimenjak, Dušan Buha (29) iz Bačkog Dobrog Polja sa kojim, inače, nije u srodstvu, za ubistvo Škrbića i nedozvoljeno nošenje i držanje oružja ranije je osuđen na 18 godina zatvora. On je posle ubistva bio u bekstvu, ali se predao posle 20 dana priznajući da je ubio Škrbića.

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Vojnović je kazala da sada pokojni Škrbić i Miloš Buha nikada nisu bili u sukobu.

- Obratili smo pažnju na izjave svih svedoka na prethodnom, ali i na ovom pretresu - rekla je sudija Vojnović. - Jedan od njih je rekao da je čuo da je Miloš Buha viknuo "Ne" i video je da je pri tome raširio ruke, čime je potkrepljena odbrana. Analizirali smo i sinhronizovane snimke sa nadzornih kamera. Po oceni suda, nema dokaza da je Miloš zaklonio Dušana Buhu tako da ga Škrbić ne vidi. Analizirajući snimke od ulaska u lokal na oko 50 sekundi, samo u jednom od njih okrivljeni se našao tako da oštećeni ne vidi Dušana Buhu.

Miloš Buha je 2017. godine u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Novom Sadu tu kaznu povećao za dve godine. On je tada bio u bekstvu, a uhapšen je tri godine kasnije po poternici Višeg suda u Novom Sadu, nakon čega je suđenje ponovljeno.

OD POČETKA TVRDIO DA NIJE KRIV

NA početku suđenja decembra 2018. godine, Miloš Buha je izjavio da nije kriv, zaklinjući se da nije znao da će njegov prezimenjak Dušan pucati u Voju. Tada je još rekao da mu nije bilo poznato da između ove dvojice postoji sukob, jer da jeste, sprečio bi da se to tako završi.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.