NAPADI NA POLICAJCE: Pretnje preko Fejsbuka, napad šrafcigerom i tokom redovne kontrole a ima još grozota u Srbiji
Udarali i ujedali policajce, Foto: Profimedia, Dado Djilas

NISU USAMLJENI SLUČAJEVI

NAPADI NA POLICAJCE: Pretnje preko Fejsbuka, napad šrafcigerom i tokom redovne kontrole a ima još grozota u Srbiji

Policijaci su juče u ovom Novom Pazaru uhapsili muškarca N. M. (34) zbog sumnja da je ugrozio sigurnost policijskog službenik

Objavljeno:

U poslednjih par dana dogodila su se dva napada na policajce u Novom Pazaru i Prijepolju. Ovo, nažlost, nisu usamljeni slučajevi.

Policijaci su juče u ovom Novom Pazaru uhapsili muškarca N. M. (34) zbog sumnja da je ugrozio sigurnost policijskog službenik. Naime, sumnja se da je on na jednoj društvenoj mreži pretio policajcu, koji je ranije postupao u slučajevima gde je on bio osumnjičeni.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, piše "indeksonline".

Još jedan napad, dogodio se juče, kada su policajka i njen kolega iz Prijepolja napadnuti od strane dve osobe prilikom redovno saobraćajne kontrole. Napad na službena lica izvršila su dva mladića od kojih jedan ima 28, a drugi 25 godina i tom prilikom policajki naneli lakše telesne povrede.

Utvrđeno je da je jedan od mladića bio pod dejestvom alkohola. Njih dvojica su privedeni i saslušani pred tužiocem, a potom su od strane sudije za prekršaje pušteni da se brane sa slobode u redovnom postupku iako je za delo koje je su učinili predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, radi se o višestrukim povratnicima u izvršenju krivičnih dela, a jedan od njih je nedavno izašao iz zatvora u kome je odležao kaznu, takođe za napad na službeno lice, jer je policijskom službeniku naneo lakše telesne povrede.

Šrafcigerom izbo inspektora

Najsuroviji napad u proteklom periodu dogodio se 21. oktobra u Novom Sadu. Tada je D. S. šrafcigerom teško povredio inspektora kriminalističke policije. Prema navodima MUP-a, D. S. je osumnjičen da je prilikom pretresa nasrnuo na inspektora koji nije bio na dužnosti, ali je pokušao da ga spreči da ukrade automobil u naselju Salajka. Protiv njega je podneta krivična prijava za pokušaj ubistva.

Udarali i ujedali policajce

Prošle godine u oktobru mesecu u Valjevu su hapšeni I. M. (29), D. V. (24), M. M. (24) i B. J. (24) osumnjičeni da su u blizini kafića "Paleta" u gradu na Kolubari vukli za uniformu, više puta udarili i ujedali policajce. Navodno je ovom incidentu prethodilo to da je policija prilikom patroliranja uočila nepropisno parkiran džip u blizini ovog kafića u Tešnjaru. Zaustavili su se da provere ko je vlasnik vozila, i tada su videli da je gužva u objektu i da je nekoliko gostiju na stolu. Prilikom pokušaja da uđu u kafić, policajce je uz pretnje i psovke zaustavio mladić na vratima. Nakon toga je izašlo nekoliko momaka koji su napali trojicu valjevskih čuvara reda.

Udario policajca za stomak

Nekoliko dana pre ovoga, dogodio se incident u Aleksandrovcu kada je M. S. (59) iz sela Puhovac dva puta udario policajca u stomak, a potom ga i rukom uhvatio za vrat. Policijski službenik bio je u civilu, legitimisao se u trenutku kada je reagovao zbog remećenja javnog reda. Sve je počelo kada su tri pijane osobe kod menjačnice u centru grada dobacivale ovom policajcu pre nego što im je prišao. U tom trenutku je M. S, koji je inače povratnik u krivičnim delima, nasrnuo na njega. Policajcu je ukazana medicinska pomoć.

M. P. (31) i V. N. (22) napali su na beogradskoj Čukarici policijskog službenika prilikom intervencije. M. P. je rukom više puta udario čuvara reda u glavu, dok ga je V. N. držao za ruke. Policajac je zadobio hematome po glavi.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.