USTAŠE SE VESELE POSLE KLANJA SRBA, NAMAZANI SU NJIHOVOM KRVLJU: Najbolesnija fotografija Drugog svetskog rata
Foto: Znaci.net/Muzej revolucije naroda Jugoslavije

GNUSNO!

USTAŠE SE VESELE POSLE KLANJA SRBA, NAMAZANI SU NJIHOVOM KRVLJU: Najbolesnija fotografija Drugog svetskog rata

Upravo je Trilj rodno mesto Miška Ratkovića, jednog od dva čoveka sa ove bizarne fotografije nastale leta 1941. godine, na teritoriji takozvane Nezavisne Države Hrvatske

Objavljeno:

Miško Ratković i njegov drug ustaški su koljači koji su leta 1941. godine uslikani kako se zamazani srpskom krvlju cerekaju i klibere negde na teritoriji takozvane Nezavisne Države Hrvatske.

Trilj je mirno mestašce u Dalmaciji koje je kroz istoriju bilo od velike važnosti zbog toga što je tu bio jedini prelaz preko nabujale Cetine, a i danas je tu jedan od najvećih mostova preko te reke.

Upravo je Trilj rodno mesto Miška Ratkovića, jednog od dva čoveka sa ove bizarne fotografije nastale leta 1941. godine, na teritoriji takozvane Nezavisne Države Hrvatske. Gde tačno — ne zna se.

Da nema sačuvanog opisa ove fotografije mogao bi čovek da pomisli da se to samo dva mladića dobro zabavljaju, da su se možda namazali uljem dok su popravljali automobil.

A ipak, opis njen sačuvao je od zaborava kontekst i stavio je možda na prvo mesto top-liste najbolesnijih fotografija koje su na teritoriji Jugoslavije nastale tokom Drugog svetskog rata, a možda i na prvo mesto globalne te top-liste.

Jer ova dvojica ustaša, Miško Ratković i drugi čije ime nije sačuvano, koljači su zamazani ljudskom krvlju, verovatno Srba, snimljeni možda tokom predaha, dok se cerekaju i krive od smeha.

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.