MAMA, VRAĆAM SE ZA 20 MINUTA: Andrija je otišao da kupi slagalicu i nikad se nije vratio, UBIO GA JE AUDI SMRTI!
Poginuli dečak, Foto: Društvene mreže

tuga

MAMA, VRAĆAM SE ZA 20 MINUTA: Andrija je otišao da kupi slagalicu i nikad se nije vratio, UBIO GA JE AUDI SMRTI!

Baka dečaka kaže da je Andrija iz kuće izašao oko 19 sati i da je krenuo do "Stop šopa" da kupi punjač. Sa dečakom su se poslednji put čuli u 20.20 časova

Objavljeno: 05.01.2021. 10:06h

Krenula sam da ga tražim, i vidim puno ljudi i policiju na mestu gde se dogodila nesreća. Pitala sam policajca šta se desilo, a on mi je rekao da je automobil udario muškarca i ženu. Rekla sam mu da mog unuka nema već dva sata, a da se javio da dolazi kući za 20 minuta... "Ne, ne, ne, nije bilo ovde nijedno dete", rekao mi je on...

Ovim rečima svoju tešku ispovest započela je Ljiljana Kostadinović, baba dvanaestogodišnjeg Andrije koji je poginuo sinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koju je izazvao vozač "audija" iz Beograda. U prvi mah na mestu nesreće mislilo se da su nastradali mladić i devojka, međutim kasnije je utvrđeno da je žrtva zapravo dvanaestogodišnji dečak, koji se u tom trenutku vraćao iz "Stop šopa".

Baka dečaka kaže da je Andrija iz kuće izašao oko 19 sati i da je krenuo do "Stop šopa" da kupi punjač. Sa dečakom su se poslednji put čuli u 20.20 časova.

- U tržnom centru su sve radnje bile zatvorene, pa je odmah krenuo natrag kući. Moja ćerka je u tom trenutku bila u prodavnici i kada je došla kući u 20.20 i videla da još nije stigao, pozvala ga je na mobilni i to je bio poslednji put da ga je čula. "Mama, dolazim za 20 minuta", rekao joj je tad... Toliko vremena mu je bilo potrebno da od "Stop šopa" stigne do kuće - priča Ljiljana kroz suze.

Kako kaže, i večeri pre, mališan je sam išao do tržnog centra da kupi puzle.

- Moja ćerka se zabrinula, govorila je "nešto se desilo čim njega nema". Zvala ga je ponovo na telefon, ali bio je nedostupan. Tešila sam je da mu se sigurno ispraznila baterija i da zato ne može da se javi... Počela je da plače, da gleda kroz prozor... Govorila je "ja ako pođem da ga tražim, ja ću da se šlogiram"... Rekla sam joj da sedi kući i da čeka, a da ja idem da vidim gde je... - opisuje Ljiljana.

Mesto nesreće
Mesto nesrećefoto: Kurir

Kako kaže, čim je krenula ja tržnom centru videla je da se dogodila neka saobraćajna nesreća, na licu mesta bilo je policije i puno ljudi.

- Prišla sam i pitala šta se desilo, ali prva informacija koju sam dobila je da je automobil udario muškarca i ženu. Policajcu sam rekla da mog unuka nema već dva sata, a da se javio da brzo stiže kući. Rekla sam mu da ima 12 godina, braon jaknu i da je u patikama, da se javio majci, ali da je već prošlo puno vremena... "Ne, ne, nije bilo nijedno dete", rekao mi je policajac i dodao da je nastradala neka devojka stara oko 19 godina - priča Liljana.

Ona je, kako kaže, nakon toga nastavila dalje ka "Stop šopu", a kada je stigla i videla da ne radi, krenula je ponovo nazad do mesta nesreće.

U međuvremenu, njena ćerka prijavila je policiji nestanak dvanaestogodišnjeg sina. Policija tada još ništa nije znala o sudbini mališana.

U toku noći, Ljiljanin bivši muž, dečakov deda, pozvan je da ode da identifikuje dečaka.

- Dete je bilo svo u modricama i krvi. Neki pričaju da je taj vozač "audija" vozio 180 kilometara na sat... Komšije pričaju da je tri dana taj vozač ludovao Bulevarom napred- nazad velikom brzinom - priča Ljiljana kroz suze.

Andrija je, kaže, bio pametno i dobro dete.

- Bio je divno dete, pametno... Pravio je programe za igrice i prodavao, dobijao nagrade za programiranje, išao na takmičenja. Imao je sve petice u školi u "Duško Radović". Bio je jedno ljupko i preosećajno dete. Dodje uveče da me poljubi pre spavanja, a pošto me je zvao maka, a ne baka, obično bi mi rekao: "Makice laku noć, volim te, volim te" i tako po šest puta - priča uplakana baka Ljiljana.

Ona dodaje da su i pre tri godine imali veliku tragediju u porodici kada je suprug njene ćerke, a Andrijin otac preminuo u snu.

- Ćerka je ostala prvo bez muža, a sada bez deteta, ona više ne želi da živi. Moramo da je pazimo, cele noći dežuramo komšinica i ja. Zvali smo noćas Hitnu pomoć, ali ona je isterala lekare, nije dozvolila da uđu... "Pustite me, neću nikoga da vidim, hoću da umrem", govorila je.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media