NE LIBI SE DA IZREKNE MAKSIMALNU KAZNU: Sudija Tamara koja danas SUDI MALČANSKOM BERBERINU poznata po OVOM SLUČAJU!
Javnosti je već poznata, Foto: Facebook, Filip Plavčić

KONAČNA ODLUKA

NE LIBI SE DA IZREKNE MAKSIMALNU KAZNU: Sudija Tamara koja danas SUDI MALČANSKOM BERBERINU poznata po OVOM SLUČAJU!

Jovanović, koji je uhapšen 5. januara 2020. godine nakon 17-dnevne akcije u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca, pripadnika snaga bezbednost i dobrovoljaca, mogao bi da dobije doživotnu robiju

Objavljeno:

Tačno godinu dana nakon što je uhapšen na groblju u selu Malča, Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, danas će biti izrečena presuda.

Jovanović, koji je uhapšen 5. januara 2020. godine nakon 17-dnevne akcije u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca, pripadnika snaga bezbednost i dobrovoljaca, mogao bi da dobije doživotnu robiju.

Konačnu odluku će danas doneti sudija Tamara Savić.

Sudija Savić je široj javnosti poznata po slučaju Dejana Mitića koji je 8. avgusta 2019. godine u Niškoj Banji usmrtio Stefana Kocića (20), mladića koji je zastao da pomogne drugom vozaču, jer mu je pukla guma.

Ona je Mitiću izrekla kaznu od osam godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, što je i maksimalna kazna za ovo krviično delo.

Iako kazna od osam godina zatvora nije uobičajena presuda za saobraćajne nezgode, osuđeni je imao niz otežavajućih okolnosti - za volanom je bio u pijanom stanju, a u krvi je imao i narkotik.

Sudija Tamara Savić je tada ukazala da na strani optuženog postoji niz otežavajućih okolnosti.

- Optuženi je prethodno neosuđivan, otac maloletnog deteta, izrazio je kajanje zbog učinjenog dela, takođe, nesreći je doprineo i vlasnik parkiranog vozila Mladen Davidović jer ga nije adekvatno obeležio. Međutim, ove okolnosti nisu mogle da utiču na odluku o visini kazne. Mitićeva vožnja bila je nasilnička, nije poštovao ograničenje brzine od 50 kilometara na čas zbog stepena pijanstva od 2.33 promila alkohola i prisustva metabolita kokaina u koncentraciji od 71.77 nanograma po mililitru, kazala je letos Telegrafu.

- Upravljao je neregistrovanim vozilom i to bez vozačke dozvole.... Radi se o zreloj osobi od 27 godina, ocu maloletnog deteta, ovi postupci pokazuju njegovu neodgovornost. Sam je priznao da mu to nije bilo prvi put da seda za volan bez vozačke dozvole. Usled svega toga nastupila je najteža posledica, smrt mladog čoveka i to ga najviše tereti. Možda je ova presuda stroža u odnosu na sudsku praksu jer je stradalo samo jedno lice, ali je bilo mnogo otežavajućih okolnosti - dodala je.

Ona je Mitiću takođe izrekla i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u maksimalnom trajanju od pet godina. Pomenula je i Mladena Davidovića.

- Za razliku od ostalih svedoka koji su govorili istinu, on to nije činio i na taj način je učinio krivično delo davanja lažnog iskaza. Očekujem da će tužilaštvo tim povodom reagovati - kazala je sudija Savić za Telegraf.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.