KO JE HRVAT KOJI JE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI PRETUČEN NA KOPAONIKU? Rođak granočelnika Splita poznat po DROGI I ORUŽJU!
Mladi Kerum je, kako piše "jutarnji.hr" široj hrvatskoj javnosti postao poznat nakon što je u novembru 2017. osuđen na sudu u Zagrebu na godinu dana zatvora, Foto: Beta

razotkrivanje

KO JE HRVAT KOJI JE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI PRETUČEN NA KOPAONIKU? Rođak granočelnika Splita poznat po DROGI I ORUŽJU!

Kajem se što oružje nisam leglizovao i donirao nekom muzeju

Objavljeno:

U tuči više osoba koja se u novogodišnjoj noći odigrala na Kopaoniku, Srbin i Hrvat su povređeni, a dan kasnije uhapšen je državljanin Crne Gore S. K. (38). Kako se saznaje, pretučeni Hrvat je Josip Kerum (30), nećak bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma, koji je odranije dobro poznat policiji.

Šta se tačno događalo na Kopaoniku u novogodišnjoj noći, zasad nije najjasnije i policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti. Kako se saznaje, više muškaraca su se sukobili, a verbalni obračun prerastao je u fizički i dve osobe, Vranjanac (37) i Hrvat (30) su sa povredama zavšili u bolnici u Novom Pazaru.

Jedan od njih je, kako pišu portali, Josip Kerum, nećak bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma, odranije poznat hrvatskoj javnosti i policiji po raznim krivičnim delima.

Mladi Kerum je, kako piše "jutarnji.hr" široj hrvatskoj javnosti postao poznat nakon što je u novembru 2017. osuđen na sudu u Zagrebu na godinu dana zatvora zbog krijumčarenja 15 kilograma marihuane koje je prevozio u "audiju A6" splitskih oznaka.

Optužnica ga je teretila da je 10. aprila 2016. godine u 14.20 sati kod raskrsnice Međugorske i Krasnjanske ulice u Sesvetama, zatečen u autu s 15 paketa marihuane u kojima je bilo nepunih 15 kilograma. Istragom je utvrđeno da je Josip Kerum drogu trebalo da preproda, ali odakle ju je nabavio, ostalo je nepoznato. Na tom suđenju je sve priznao i pokajao se.

Potom je krajem juna 2019. godine na sudu u Splitu osuđen nepravosnažno na godinu dana zatvora zbog posedovanja 11 automatskih i dve poluautomatske puške, deset pištolja i dva revolvera i više od 13 hiljada metaka koje je držao u kući na Čiovu.

No, Županijski sud u Bjelovaru je 2020. godine prihvatio žalbu mladog Keruma i umesto zatvorske kazne, izrečena mu je pravosnažna uslovna osuda s rokom provere od tri godine. Kako stoji u toj drugostepenoj presudi, izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine je "prestroga kaznena sankcija".

U odbrani iznesenoj na splitskom sudu Josip Kerum izjavio je kako je manji deo oružja dobio od svog dede kao uspomenu na Drugi svetski rat.

"Kajem se što oružje nisam leglizovao i donirao nekom muzeju. Ja sam ga posedovao i nisam njime trgovao. Veštačenje je pokazalo da iz oružja nije pucano duže vreme jer ga ja nisam nikad ni upotrebio. Municiju sam nasledio", rekao je.

Upravo je to bio jedan od argumenata zbog kog mu je bjelovarski Županijski sud izrekao blažu sankciju pa je u njihovoj presudi navedeno, između ostalog, i da iz "potvrđenog činjeničnog stanja i odbrane optuženog, nesporno proizlazi da se optuženi bavio sakupljanjem oružja samo kao kolekcionar, budući da je posedovao i veoma staro oružje".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.