IGOR ĆE MORATI DA ROBIJA JER JE UKRAO TESTOVE ZA MALU MATURU: Sve je provaljeno, haos je napravio
Ilustracija, Foto: Printscreeen/Facebook

epilog prevare

IGOR ĆE MORATI DA ROBIJA JER JE UKRAO TESTOVE ZA MALU MATURU: Sve je provaljeno, haos je napravio

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu osudio je danas na godinu dana zatvora mašinistu roto štampe Igora Stamenkovića povodom optužbi da je ukrao testove iz matematike za malu maturu za 2019. godinu.

S obzirom da su testovi iz matematike bili "provaljeni", prošle godine je došlo do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

Stamenkovć je osuđen za krivično delo za krivično delo povreda tajnosti podataka. Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i Stamenković imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu. Stamenković je tokom suđenja negirao krađu testa iz špamparije, tvrdeći da je uzeo samo jedan prazan beli papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira, nakon što mu je pozlilo.

Optužnicom se tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari. Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je preko sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem društvene mreže "instagram" delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Tokom suđenja utvrđeno je da na snimku sa kamere iz objekta fali 20 minuta materijala, a saslušani svedoci nisu umeli da objasne kako i zbog čega.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.