KIZA JE 90-TIH BIO OZBILJNA FACA: Opaki bokser je uzdigao ČUVENOG ŠLJUKU, JEDNE NJEGOVE FERKE SE SVI SEĆAJU
Zoran Kiza Manojlović, Foto: Printskrin facebook/Legende devedesetih

LEGENDE DEVEDESETIH

KIZA JE 90-TIH BIO OZBILJNA FACA: Opaki bokser je uzdigao ČUVENOG ŠLJUKU, JEDNE NJEGOVE FERKE SE SVI SEĆAJU

Imao je 184 meča od kojih je pobedio 160 puta (40 puta nokautom), izgubio je 24 puta, mahom na početku karijere

Objavljeno:

Zoran Kiza Manojlović, Zvezdarac rođen 1967. bio je naš proslavljeni bokser koji je tokom celih devedesetih dominirao u ringu i osvajao šampionske titule Jugoslavije, a svoju karijeru je krunisao 2002. kada je postao svetski šampion u teškoj kategoriji u verziji VBN. Tada je u Pioniru u 5. rundi nokautirao Brazilca Marselinja Noaveša, branioca titule. Visok 184cm i težak 118 kg (podaci sa merenja pre tog meča).

Imao je 184 meča od kojih je pobedio 160 puta (40 puta nokautom), izgubio je 24 puta, mahom na početku karijere.

Završio je višu trenersku školu i 2003. stao na čelo Bokserskog saveza Crvena Zvezda kao predsednik.

Kizin stariji brat je takođe bivši bokser, Ljubomir Buca Manojlović. Obojica se pojavljuju u filmu "Vidimo se u čitulji", Buca je pričao, a Kiza se pojavljuje u kadru sa Mihajlom Divcem, svojim dobrim drugom (kačili smo puno njihovih zajedničkih slika). Iako iz različitih krajeva, Kiza sa Zvezdare, a Divac sa Novog Beograda, bili su prijatelji koje je zbližila ljubav prema boksu.

Pričalo se da su Kiza i Kačar pomogli mladom Šljuki da izgradi ime na Zvezdari. To se promenilo kada se Šljuka okrenuo protiv svog "šefa" Kačara. 1988. njih dvojica su otišli u Bulevar kralja Aleksandra da pokupe "pazar" u radnjama koje su reketirali. Zbog neke sitne čarke, Šljuka je potegao "kratež", koji je krio ispod jakne (a nosili su ga radi "ubeđivanja" neposlušnih vlasnika radnji), i otpozadi pucao Kačaru u noge. Njemu je zbog toga amputirana jedna noga do kolena. Ostao je težak invalid i ljuti protivnik Sredoja Šljukića.

Zoran Kiza Manojlović, Zvezdarac rođen 1967. bio je naš proslavljeni bokser koji je tokom celih devedesetih dominirao u...

Posted by Legende devedesetih on Четвртак, 22. децембар 2016.

Kačar je, posle skoro dvogodišnjeg oporavka, sa štakama pod rukama i "zoljom" na ramenu, krenuo da mu se sveti. Nekoliko puta mu je pravio sačekuše. Jednom je "zoljom" pucao na diskoteku "Taš" koju je ovaj tek bio zakupio. Drugi put ga je na Zvezdari, takođe sa "zoljom" na ramenu, presreo, dok se vozio svojim "poršeom", ali je Šljuka iskočio iz auta i pobegao kroz zvezdarsku šumu.

Trebalo je da prođe nekoliko godina pa da Šljuka uspe da organizuje efikasnu likvidaciju svog progonitelja. Kačaru su u kuću upali "Šljukini momci", pritisli ga jastukom preko glave i ispraznili čitav šaržer iz pištolja sa prigušivačem.

Stariji se sećaju čuvene fer tuče Kize i Kristijana ispred Medicinske na Zvezdari. Krile se već preselio na Voždovac iz Zvezdare i priključio se novoj ekipi, tako da je ova tuča bila kao ferka između dva snažna predstavnika dva kraja, Zvezdare i Jerkovića. Tuča je trajala i dva momka su bila izjednačena, sve dok Zvezdarcu Osmanu nije dosadilo da čeka pa je Kristijana gađao ciglom. Za Osmana se čulo nakon što je tukao Kristijana, kako se tad pričalo, mada neki kažu da je to nemoguće jer nisu ista kategorija. Kako kaže Kiki, ta priča nije tačna jer je Osman imao jedva 170cm, ali da jeste bio jak i da ga jeste oborio na Olimpu jer se podvukao ispod njega i povukao mu noge tako da je ovaj pao. Osmana su svi na Zvezdari gotivili jer je bio srčan momak i jer su mu poznavali oca, koji je bio stari mangup na Zvezdari.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.