Hag se žalio na oslobađajuću presudu Šešelju!
Foto: Marina Lopičić

imaju i alternativu

Hag se žalio na oslobađajuću presudu Šešelju!

Tužilaštvo Haškog tribunala podnelo je žalbu na presudu lideru SRS kojom je oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini
Objavljeno: 13:17h

Tužilaštvo u žalbenom podnesku detaljno ukazuje na, kako je navelo, propuste većine članova iz prvostepenog sudskog veća koje je izreklo Šešelju oslobađajuću presudu krajem marta ove godine i predlaže Žalbenom veću Tribunala da ga proglasi krivim i osudi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kao alternativu preinačenju oslobađajuće presude u osuđujuću, tužilaštvo je Žalbenom veću predložilo da naloži ponavljanje suđenja.

U žalbi, koja je napisana na 100 strana uz dodatne anekse, tužilaštvo ističe da je prvostepeno veće sudije Žan Klod Antoanetija pogrešno utvrdilo činjenično stanje, jer nije zaključilo da Šešeljevi govori predstavljaju fizičko izvršenje progona, deportacije i prisilnog premeštanja.

To je, kako je navelo tužlaštvo, detaljno objašnjeno u žalbi.

Tužilaštvo smatra da prvostepeno veće nije donelo ispravnu odluku, jer nije dalo valjane razloge za svoje zaključke, nije uvažilo agrumente i dokaze tužilaštva, i zato jer je pogrešno cenilo činjenično stanje utvrđeno tokom suđenja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.