ARKANOV ČOVEK JE JAVNO OTKRIO TAJNE MAFIJE, TO MU JE POSLEDNJI INTERVJU! Rakonjac neke stvari nije smeo da izgovori
Rade Rakonjac, Foto: Youtubescreen

horor

ARKANOV ČOVEK JE JAVNO OTKRIO TAJNE MAFIJE, TO MU JE POSLEDNJI INTERVJU! Rakonjac neke stvari nije smeo da izgovori

Njegovo ime pominje se i u plavoj i u beloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije

Objavljeno:

Rade Rakonjac, nekadašnji telohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana, ali i blizak Luki Bojoviću, ubijen je 2. aprila 2014. godine, u kafiću “Mariki” u Zvečanskoj ulici u Beogradu, dok su Stojan Novaković Cope, takođe Arkanov prijatelj, sportski menadžer i bivši košarkaš Goran Ristanović teže ranjeni.

Rakonjac je ranjen sa nekoliko hitaca, do kojih ga je jedan metak pogodio u vrat i on je prebačen na VMA gde je i preminuo 30 minuta posle prijema. U pucnjavi Novaković je ranjen hicima iz automatske puške u potkolenicu.

Rakonjac je kao član tzv. Arkanove grupe hapšen tokom policijske akcije “Sablja”. On je u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika, a prema pisanju medija označen je kao osoba bliska Luki Bojoviću.

Njegovo ime pominje se i u plavoj i u beloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije.

Zvanično, Rakonjac nikada nije osuđivan, a optužnica za neovlašćeno držanje pištolja druga je koja je podignuta protiv njega.

Ispovest

Rakonjac je krajem avgusta 2013. godine gostovao u emisiji “Goli život” pod nazivom “Arkan je živ” u kojoj otvoreno govorio o svom boravku na ratištima u Hrvatskoj, u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, prijateljstvu sa pokojnim Arkanom, i o danu kada je on ubijen.

Zbog brojnih kontroverzi koje je Rakonjac izgovorio u emisiji, mnogi sumnjaju da je ovaj intervju izazvao bes kod pripadnika kriminalnih klanova koji su kasnije izveli njegovu likvidaciju.

Rakonjac čudom izbegao atentat u kom je stradao Arkan

“Ja sam se tog 9. januara venčao sa suprugom Marijom. Sedam dana pred smrt, Arkan je bio na svadbi sa Cecom. Supruga i ja smo se dogovorili da idemo u “Interkontinental” te subote kad je ubijen Željko. Da idemo na kolače, ja, Marija, moja prijateljica advokatica i njen suprug. Sada, tu nešto malo je kasnilo, ne znam zbog čega, da li je bio sneg, hladno. Kako smo mi krenuli prema “Interkontinentalu”, pošto sam ja u blizini Partizanovog stadiona, preko Gazele, video sam Arkanov auto i onda sam rekao ovom: “Ne ulazi jer će sigurno biti i Manda tamo”. Tako se dogodilo da odem u neki restoran i bude Manda tamo i onda sve bude plaćeno i onda sam se mnogo glupo osećao da ljudi ne pomisle da ja dođem tamo da bi mi bilo plaćeno, kolač ili ručak sa ženom, koja mi je trudna. I onda sam rekao: ‘Ajmo u ‘Hajat’, nemoj tamo’. Došli smo u ‘Hajat’ i dobili smo meni da poručimo kolače i kafu, kad me je neko pozvao i rekao: ‘Pucali su na Komandanta’. Ja sam bio sto metara od njega, stigao sam skoro prvi u Urgentni centar”, pričao je Rakonjac 2013. godine u emisiji “Goli život”.

Druženje sa Legijom

“Sa Legijom sam bio veliki prijatelj, ali posle rata smo se viđali, međutim, nismo se mnogo družili. Znao je da posle neke svoje avanture i pijanke dođe kod mene na kafu, malo bismo se ispričali i to je to. Legija je, prema mom mišljenju, bio razočaran u sve to, toliko da nije mogao više da kontroliše sebe, da je hteo na neki način svima da se suprotstavi. I državi i šefovima i narodu i čitavom svetu. To je bio period pred njegovo hapšenje, pred ‘Sablju'”, priča Rakonjac.

Arkan strepeo od Radeta Markovića

“Bio je kraj 1998, meni je slava Sveti Nikola, kao i Arkanu. Mi smo slavili slavu, bio mi je pokojni otac živ, pa smo slavili slavu dole kod mene u Brodarevu. Zove me Željko: ‘Rašo, gde si’. Ja kažem gde sam, on kaže: ‘Srećna slava’ i zove me da dođem u Beograd. Sutradan sam došao u njegovu kuću, predveče je bilo, bili su tu Vojin i Nikola i Ceca, bila je Lidija. Rekao mi je tada da je Rade Marković postavljen za šefa Državne bezbednosti. Pitao me je šta radim i da li mogu da budem jedan period sa njim, da budem uz njega”, priča Rakonjac.

Sa Bojovićem čuvao Arkanovu decu

“Bojović je pre mene bio u gardi, ali to nije bilo nikakvo upoznavanje. Zbližili smo se tek 1992, kad je Arkan odredio nas nekoliko, mene, njega, Rakca, Tajsona da mu čuvamo decu po smenama. Luka i ja smo bili sa blizancima jer su nas ta deca mnogo volela, Natalija nas je mnogo volela. Jedno tri-četiri meseca smo sve vreme bili zajedno sa decom i krenulo je naše prijateljstvo, bratstvo koje je iz dana u dan raslo. Luka je za mene bio najhrabriji gardista i najveći Srbin od svih nas u SDG. Malo kompleksniji i oprezniji od njega bio je Siniša Petrić Zenica i on je bio nešto neverovatno”, rekao je Rakonjac.

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.