KRENULI SMO U KALUĐERICU DA SAZNAMO PRAVU ISTINU O SVEŠTENIKU ZOKIJU PLAVOOKOM: Saznali smo SVAŠTA! (VIDEO)
Zoran Plavooki, Foto: Kurir.rs

SVI BRUJE O NJEMU

KRENULI SMO U KALUĐERICU DA SAZNAMO PRAVU ISTINU O SVEŠTENIKU ZOKIJU PLAVOOKOM: Saznali smo SVAŠTA! (VIDEO)

Mislim da će ovozemaljski sud biti pravedan i molim Boga da ta devojka bude psihički jaka i zdrava - rekla nam je jedna gospođa

Objavljeno:

Pažnju javnosti u Srbiji ovih dana je zaokupila priča o skandalu koji prati bivšeg sveštenika Zorana M, raščinjenog od strane pokojonog patrijarha Irineja.

Podsetimo, ovaj sveštenik, poznat u Kaluđerici i kao "Zoki Plavooki", uhapšen je pošto je osumnjičen da je obljubio maloletnu devojčicu, sa kojom je stupio u seksualne odnose, nakon čega je i abortirala. O njemu mediji danima več pišu.

Ekipa Espresa se uputila ka Kaluđerici, čijoj je parohiji i služio, kako bi ušla među narod koji ga je znao i čula šta sve vernici imaju da kažu o njemu.

Ništa nije moglo da nas pripremi za ono što smo čuli. Ovo su svedočenja građana Kaluđerice o svešteniku Zoranu M.

- Ne postoje reči u našem vokabularu za to, takav čin. Strašno su blage. Kazna je bilo koja blaga. Ja bih ga ispred crkve razapela. Ona je nečije dete, koja će jednog dana biti majka, žena. Mislim da će ovozemaljski sud biti pravedan i molim Boga da ta devojka bude psihički jaka i zdrava. Ona nikako nija kriva, jer ona se ispovedala, a on je to iskoristio. I tu crkva treba da ima svoj sud. Za svaku osudu. - izjasnila se jedna gospođa.

Njenu izjavu možete pogledati u video snimku ispod:

Upitali smo još jednog vernika o tome

- Bio je na prvi pogled normalan čovek, ali je oduvek imao pomalo neozbiljan stav. - bile su reči tog gospodina.

Jedan od komentara bio je i o njegovom ponašanju u domu ljudi kod kojih je osveštavao vodicu.

- Ponašanje mu je bilo čudno. Jedan od komšija mi se žalio na rečnik koji upotrebljava kada im dođe u kuću. Kad je trebalo da dodje da sveti vodu kod nas, nisam ga pustio - rekao je meštanin kog smo sreli.

Sa druge strane naišli smo na jedan sasvim oprečan komentar u odnosu na sve do sada, evo kako je glasio:

- Da budem iskrena, za njega bih imala samo reči hvale. On je bio naš porodični sveštenik. Godinama je dolazio kod nas. Nikakav komentar, niti njegovo ponašanje ne bih mogla u životu povezati sa tim što kažu da se dogodilo. Jedino što sam primetila, jeste da je ponekad bio neraspoložen, ali sam uvek kao razlog tome pripisivala razočarenje zbog problema koje ima sa svojim detetom. - rekla je jedna starija žena od koje smo zatražili komentar.

Na pitanje da li osuđuje taj postupak, nastavila je:

- Ako je to istina, naravno da osuđujem. Ali ja i dalje ne mogu da poverujem u to i moram priznati da sam šokirana. Evo i sada, dok razgovaram sa vama, ja sam se sva naježila, jer je toliko fin i normalan bio... Godinama je dolazio kod nas da osvešta vodicu i tada ste mogli da vodite sa njim jedan sasvim normalan razgovor, o porodici, o deci... Bio je otvoren, komunikativan i slobodno mogu reci da je bio kao porodični prijatelj - ispričala nam je ova sagovornica.

Kada smo je upitali da li postoji neki detalj iz razgovora sa njim, koji iz ove perspektive može biti čudan, rekla je:

- Poslednji put kad je bio kod nas i kada nas je obavestio da će biti smenjen, rekao je: "Verovatno ćete čuti nešto o meni, ali verujte mi to ništa nije istina, samo jednostavno žele da me sklone". Verujte mi, nikako ne mogu da povežem njegov lik sa delom koji navode da je uradio - bile su gospođine reči.

Ovo su bila različita mišljenja vernika iz Kaluđerice.

Šta vi mislite o ovom razrešenom svešteniku? Pišite nam vaše komentare...

(Espreso.co.rs/B.A.P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.