MILADINU SE SUDI ZA ZLOSTAVLJANJE I MUČENJE DEVOJKE TINE: Tvrdi da nije kriv, SAD JE OPET PRED SUDOM
Miladin Kovačević, Foto: Ana Paunković

BRANI SE SA SLOBODE

MILADINU SE SUDI ZA ZLOSTAVLJANJE I MUČENJE DEVOJKE TINE: Tvrdi da nije kriv, SAD JE OPET PRED SUDOM

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera

Objavljeno:

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv Miladina Kovačevića, kojim ga tereti za ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje Tine T. (26) 16. septembra u Beogradu.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana, kao i da mu izrekne zabranu peribližavanja i komunikacije sa oštećenom, Tinom T.

Brani se sa slobode

Tužilaštvo je podsetilo da je sud odbio njeogv predlog da Kovačeviću odredi pritvor, pa se on i dalje brani sa slobode. Bila mu je određena mera zabrane prilaska ili komunikacije sa Tinom T. i njenom sestrom ali je po žalbi Kovačevićevog advokata ukinuta. U toku istrage obavljeno je medicinsko veštačenje povodom povreda koje je zadobila Tina T, kao i psihijatrijsko i psihološko veštačenje u cilju utvrđivanja prihičkog stanja i eventualnog straha. On je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

Pojavio se snimak U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava. Tina T. je takođe prošle sedmice tužiocu detaljno ispričala šta se događalo u noći 16. septembra, i izjavila da je pridružuje krivicnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinskopravni zahtev za obeštećenje. Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

"Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36."

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.