KNELE JE IGRAO SAMO NA OVAJ BROJ I UVEK JE DOBIJAO: Legenda devedesetih je krila veliku tajnu, evo o čemu je reč
Printscreen, Foto: Facebook / Aleksandar Knezevic Knele

NEVEROVATNO

KNELE JE IGRAO SAMO NA OVAJ BROJ I UVEK JE DOBIJAO: Legenda devedesetih je krila veliku tajnu, evo o čemu je reč

Kad je mislio da je uzeo dovoljno novca, ustao je, uzeo vreće sa parama, ali pre nego što je izašao iz kockarnice učinio je nešto po čemu će ga momak iz kockarnice večno pamtiti

Objavljeno:

Aleksandar Knežević Knele bio je idol mladih kriminalaca devedesetih godina, a ubijen je 28. oktobra 1992. u hotelu “Hajat”.

Žestoki momak sa Voždovca smatra se tvorcem “dizel generacije”, a kada je ubijen imao je samo 21 godinu.

Do sada je ispričano mnogo priča vezanih za njegov kratak i buran život, a u Fejsbuk grupi “Legende devedesetih” objavljena je još jedna anegdota za koju dosad nismo čuli.

Sam si kovač svoje sreće i dobitak je zagarantovan

Jedna od omiljenih pesama Aleksandra Kneževića Kneleta bila je “Kockar” od Mileta Kitića.

Jedne noći Knele je ušao u kazino čiji je vlasnik bio Zoran Kovačević Koča. Seo je za rulet, izvadio pištolj i stavio ga na sto.

Uložio je mnogo novca i rekao momku koji je radio na ruletu da sve stavi na broj 17. Kuglica je pala na drugi broj. Knele je razlupao staklo od ruleta, uzeo rukom kuglicu, stavio je na 17 i rekao momku da ga isplati.

Istu stvar je ponovio nekoliko puta tako što je stavljao sam kuglicu na 17 i vodio se onom izrekom: “Sam si kovač svoje sreće.”

“Nepristojna ponuda” koja se ne odbija

Kad je mislio da je uzeo dovoljno novca, ustao je, uzeo vreće sa parama, ali pre nego što je izašao iz kockarnice, ostavio je jednu punu vreću momku koji je radio na ruletu.

Ovaj je najpre odbio, ali kada mu je Knele rekao: “Nemoj to da radiš, vređa me, bio si dobar”, momak je uzeo novac.

Žestoki momak mekog srca

Da to nije bio izolovan slučaj, već način života čuvenog Voždovčanina svedoči i jedna druga anegdota gde je pokazao kakav je bio kada je nekom trebalo da pomogne i nekoga da zaštiti.

Nekoliko godina pre smrti, opaki momak devedesetih, Knežević je bio u vezi sa devojkom, čijeg brata i sestru je mnogo voleo i cenio. Jedno veče su sedeli zajedno kada je pozvonio telefon.

Zvala je sestra Aleksandrove devojke i rekla: “Sale, ne znam koga da zovem osim tebe, molim te dođi hitno do moje gajbe”, priseća se Kneletov prijatelj te noći. Voždovčanin, kog je smrt načinila besmrtnim, u tom trenutku je sedeo sa prijateljem. Iste sekunde kada je primio poziv, skočio je i krenuli su. Ispred vrata stana zatekli su dvojicu kako lupaju i psuju devojku, a ona im je iz stana vikala da je ostave na miru.

- Knele je prišao i rekao im da se gube odatle. Jedan od dvojice krenuo je na njega, zamahnuo da ga udari, ali je promašio i ja sam ga dočekao pesnicom. Pao je - dodaje prijatelj Aleksandra Kneževića.

- A šta ćemo sa tobom lepi? Da ideš ili da te učim da letiš - pita Knele drugog momka, koji mu odgovara tako što vadi nož. Očigledno nije znao s kim ima posla, jer se poznati Voždovčanin, koji je već pre toga bio učesnik mnogih pucnjava, baca na njega, izbija mu nož iz ruke, udara ga i gura ka prozoru.

- Pitao sam hoćeš li da ideš ili da letiš, sam si odabrao - rekao je Knele, podigao momka i bacio ga kroz prozor sa drugog sprata.

Mladić je propao kroz krošnje drvaća i samo se čulo “tup”.

- Skamenio sam se i pitao ga šta ćemo ako bude mrtav. Ništa mi nije odgovorio. Devojka je izletela iz stana i počela da ga grli. Sišli smo ispred zgrade, a onaj momak je ležao na betonu. Posle sam čuo da je tada zadobio prelome ruku i nogu - kaže Kneževićev prijatelj. Za divno čudo, Kneleta policija nije dirala zbog toga. Nisu ih prijavili ni ti momci koji su to veče napravili problem, niti stanari koji su tokom tuče virili iz stanova.

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.