Na aerodromu "Nikola Tesla" zaplenjeno skoro 100.000 evra: TRI SLUČAJA NEPRIJAVLJENIH DEVIZA u proteklih par dana
Svi su doputovali iz Moskve, Foto: Profimedia

NEPRIJAVLJEN NOVAC

Na aerodromu "Nikola Tesla" zaplenjeno skoro 100.000 evra: TRI SLUČAJA NEPRIJAVLJENIH DEVIZA u proteklih par dana

Svim putnicima vraćen je dozvoljeni iznos od 10.000 evra dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku

Objavljeno:

Carinici su na aerodromu Nikola Tesla u proteklih nekoliko dana zabeležili tri slučaja neprijavljivanja deviza i zaplenili više od 90.000 evra, mada su i na ovom, kao i na svim drugim graničnim prelazima vidno istaknuta obaveštenja o obavezi putnika da prijave svaki iznos veći od 10.000 evra koji sa sobom nose.

Simptomatično je da se u sva tri slučaja radi o putnicima koji su 19. i 21. decembra 2020. godine doputovali letom iz Moskve.

80.000 neprijavljenih evra imao je kod sebe 61-godišnji crnogorski državljanin, kada su ga carinici sinoć oko 21.45 časova zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, pošto je doputovao pomenutim letom i preuzeo prtljag sa karusela.

Na pitanje zbog čega nije prijavio gotovinu koja umnogome prevazilazi dozvoljeni iznos, putnik je rekao da nije obratio pažnju gde je crveni, a gde zeleni kontrolni prolaz.

Slično objašnjenje dao je cariniku i 22-godišnji Beograđanin koji je doputovao istim letom, kada je prilikom detaljnog pregleda u njegovom prtljagu pronađeno oko 16.500 evra i oko 500 dolara.

U prekršaju se dva dana ranije našao i 44-godišnji ruski državljanin, koji je takođe zaustavljen i pregledan u zelenom kontrolnom prolazu nakon preuzimanja prtljaga. Kada je prilikom detaljnog pregleda u njegovom novčaniku pronađeno 23.000 evra, rekao je cariniku da nije znao da treba da ih prijavi.

Svim putnicima vraćen je dozvoljeni iznos od 10.000 evra dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.