SRBIN U KANADI ŠVERCOVAO ŠTA JE STIGAO! Policija mu ušla u trag i EVO ŠTA SU SVE PRONAŠLI KOD NJEGA!
Danijel D., Foto: Facebook

uhvaćen je

SRBIN U KANADI ŠVERCOVAO ŠTA JE STIGAO! Policija mu ušla u trag i EVO ŠTA SU SVE PRONAŠLI KOD NJEGA!

Kako navode, istražitelji su početkom godine došli do saznanja da se u jednom delu Toronta pojavila velika količina droge, koja se rastura na ulici.

Objavljeno:

Danijel D. (45) osumnjičen je za šverc narkotika i oružja, koje je, kako sumnjaju istražitelji, prodavao uličnim bandama

Danijel D. (45), rodom iz Srbije, optužen je u Kanadi za šverc narkotika i oružja, nakon što je policija na njegovom imanju pronašla 180 kilograma kokaina, kristal meta, MDMA, ali i 65 komada oružja

Kako piše sajt toronto.ctvnew, ovo je najveća pojedinačna zaplena u istoriji Kanade.

Optužen za 78 dela

- Danijel D. suočava se sa čak 78 tačaka optužnice, nakon što je policija sredinom novembra u njegovom stanu pronašla neverovatnu količinu droge i oružja - preneo je sajt Toronto.ctvnew.

Kako navode, istražitelji su početkom godine došli do saznanja da se u jednom delu Toronta pojavila velika količina droge, koja se rastura na ulici.

- Policija je prošlog meseca upala na imanje čiji je zakupac Danijel D. Istražitelji su se šokirali kada su tokom pretresa pronašli 106 kilograma kokaina, 61 kilogram kristalnog metamfetamina, pet kilograma fentanila, devet kilograma droge MDMA, ali i 65 komada vatrenog oružja, od čega 57 pištolja i osam pušaka. Zaplenjeno je i više od 15.000 metaka. Procenjuje se da je ulična vrednost zaplenjenih narkotika 18,2 miliona dolara - rekao je izvor kanadskih medija.

Danijel D.
Danijel D.foto: Facebook

Tamošnja policija proverava odakle je osumnjičeni nabavljao oružje i narkotike, kao i kome ih je prodavao.

- Zasad je otkriveno da je 37 komada oružja prodato u SAD, a dva u Kanadi - naveo je tamošnji zvaničnik policije Domenik Sinopili na konferenciji za medije.

- Pretpostavljamo da su ovi pištolji namenjeni za ulične bande i da su kao takvi predstavljali znatnu pretnju javnoj bezbednosti - rekao je Sinopili i dodao:

- Istražitelji su mi rekli da je tokom hapšenja osumnjičeni bio veoma smiren, vrlo kooperativan, ali da nije govorio previše, kao i da je znao da je došao taj dan.

Bio na Dejvis kupu

Danijel D., kako su preneli tamošnji mediji, godinama živi u Kanadi i sebe je predstavljao kao iscelitelja i motivacionog govornika. Džo Bejks, vlasnik objekta u kom je živeo uhapšeni, rekao je za CTV Toronto da je Srbin tu stanovao 22 godine.

- Radio je kao slikar i bavio se naturopatijom i nekom vrstom alternativne medicine. Kiriju je redovno plaćao, šokiran sam - rekao je vlasnik imanja. Sudeći po društvenim mrežama, Danijel D. je u Srbiji poslednji put bio 2013. godine, i to na Dejvis kupu.

AKTIVAN NA MREŽAMA

Pomaže ljudima da žive punim plućima

Uhapšeni Danijel D. bio je veoma aktivan na društvenim mrežama. Na Fejsbuku je često postavljao fotografije svojih pasa. Skoro svakodnevno je kačio video-klipove i fotografije. Na Tviteru je sebe opisao kao čoveka koji pomaže ljudima.

- Iscelitelj sam, učitelj i motivator. Pomažem ljudima da postignu i žive punim potencijalom, umom, telom i duhom - stoji u opisu.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.