SRBIN KOJI JE PRE 19 GODINA RASKOMADAO CIMERA PONOVO UHAPŠEN: Evo šta je sad uradio!
Printscreen, Foto: Printscreen

STRAHOTA

SRBIN KOJI JE PRE 19 GODINA RASKOMADAO CIMERA PONOVO UHAPŠEN: Evo šta je sad uradio!

Lađevac i Marijo Mavrinac su dugo vremena zajedno živeli u stanu. Kobnog dana su se žestoko posvađali i Branislav je pesnicom udario Mavrinca, koji je pao i glavom udario u ivicu kreveta: Na mestu je ostao mrtav

Objavljeno:

Branislav Lađevac (47), iz sel Grljan kod Zaječara koji je pre 19 godina ubio i sekirom raskomadao cimera, uhapšen je u subotu u Budvi po poternici koju je za njim raspisala Srbija zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu rasturao narkotike.

On je odslužio zatvorsku kaznu od 10 godina jer je 2001. godine u Beogradu ubio i raskomadao svog cimera Marija Mvrinca (30), a sada je ponovo uhapšen zbog droge.

Srbija je 7. decembra ove godine raspisala poternicu za Branislavom Lađevcem, protiv kog se pred Višim sudom u Beogradu vodi krivični postupak zbog trgovine drogom, piše "Informer".

- Operativni podaci su ukazivali da se Lađevac krije u Crnoj Gori i odmah je obaveštena tamošnja policija. Osumnjičeni je posle samo nekoliko dana lociran i uhapšen u Budvi - kaže sagovornik iz istrage.

1 / 1 Foto: EPA

Lađevcu je određen ekstradicioni pritvor i on bi uskoro mogao da bude isporučen Srbiji.

Uhapšeni Lađevac dobro je poznat srpskoj javnosti i to po jezivom i monstruoznom zločinu koji je počinio 5. marta 2001. godine u stanu u Cerskoj ulici na beogradskom Vračaru.

Bacio telo u Dunav

Lađevac i Marijo Mavrinac su dugo vremena zajedno živeli u stanu. Kobnog dana su se žestoko posvađali i Branislav je pesnicom udario Mavrinca, koji je pao i glavom udario u ivicu kreveta: Na mestu je ostao mrtav...

- Kako bi prikrio zločin, Lađevac je telo svog mrtvog cimera sekirom isekao na komade, spakovao u džak koji je stavio u kartonsku kutiju i ostavio u stanu. Kada je telo počelo da zaudara, on je kutiju stavio na metalni ram od planinarskog ranca i odvezao se autobusom 83 do poslednje stanice u Zemunu. Auto-stopom je otišao do mosta u Beškoj i kutiju bacio u Dunav - navedeno je u optužnici iz 2001. godine.

1 / 1 Foto: EPA

Za to surovo ubistvo on je osuđen na deset godina zatvora i kaznu je odlužio, ali pored decenije provedene iza rešetaka, nakon izlaska na slobodu nastavio je da se bavi sumnjivim poslovima, zbog čega je i sada uhapšen u Crnoj Gori.

Za zločin se saznalo kada je majka ubijenog, koja je tada živela u Belgiji, prijavila da ne može da stupi u kontakt sa sinom i da bi njegov cimer Lađevac trebalo da zna gde se on nalazi.

Policija je u stanu u kom su živeli Lađevac i Mavrinac pronašla tragove krvi i tkiva. Nakon toga Branislav je uhapšen i on je priznao zločin, ali telo ubijenog Mavrinca nije nađeno.

Branislav je rodom iz Sela Grljan, a nakon što je izdržao kaznu zatvora jedno vreme je radio u Rusiji. Po dolasku u Beogradu Branislav je počeo da diluje narkotike, to je policija otkrila, a on je pobegao u Crnu Goru, gde je i uhapšen.

Njegov sin lažno optužen za silovanje

Lazar Lađevac (23), sin uhapšenog Branislava 2017. godine je takođe uhapšen i optužen za silovanje i mučenje tada devetnestogodišnje Ane L. iz Grljana. Posle nekoliko dana ispostavilo se da je devojka sve izmislila i da je lažno optužila Lazara. Ona je priznala da je lažima htela da primora Lazara da bude s njom u vezi.

- Tu porodicu prati neko zlo. Njegov otac Branislav, kada je Lazar bio još mali, pre 16 godina, u Beogradu je udarcem pesnicom ubio cimera Marija Mavrinca. Odrobijao je deset godina, a sada je, koliko znamo, u Rusiji, navodno tamo radi. Šta radi ne znamo - rekle su komšije ovog zaječarskog sela reporterima "Blica" pre tri godine.

Uhapšen zbog droge

lađevac je uhapšen u Budvi u Crnoj Gori po Interpolovoj poternici, koju je raspisala kancelarija u Beogradu zbog vođena krivičnog postupka za proizvodnju, držanje i promet droge.

- Službenici Sektora kriminalističke policije - Odseka za međunarodnu operativnu saradnju i službenici Centra bezbednosti Budva sproveli su istragu i uhapsili osobu koja se traži po međunarodnoj poternici - navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je nakon istrage i operativno taktičkih mera i radnji B.L. lociran i uhapšen u naselju Golubovina u Budvi.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.